Fredag!!

Då e det äntligen fredag å det e den bästa fredagen på länge! Flisan kommer hemm äntligen,hon har haft så mkt för sig nu dom senaste veckorn så hon har ej haft tid att komm hem hit.
Gubben far i väg till Tyskland igen ,så det blir bara jag å  mina 4 underbara barn hemma tills i morgon kväll. 
Gårdagen han jag fixa det jag skulle var till ortopeden å lämnade över pappret m Journalen i sen tidigare operation på den högra handen, Sköterskan skulle gå in direkt till läkaren med det å visa ,så nu hoppas jag det går fort att få en tid, före som den känns idag skulle jag kunna åka på en gg å få det gjort, har tappat mkt styrka i den å den domnar hela tiden vad jag än gör.
Pontus näsa e lite bättre idag inte lika svullen iallafall, ska kolla ordentligt hur den ser ut å hur sne den e.

Killarna e lediga idag så vi ska far aomkring lite , måste på banken å fixa lite, sen hem å bara mysa ute,
 Nu blir det en kopp kaffe sen iväg.


När ska oturen ta slut?

Jag hade väl knappt avslutat skrivandet i morse här på bloggen då telefonen ringde å det var från dagis!
Pontus hade krockat med en annan kille på gympan å fallit handlöst i marken med näsan först, så han hade blödet himla mkt å det hade varit svårt att få stopp på näsblodet, men dom hade fått stopp på det när dom ringde mig, dom ville tala om vad som hänt å så så jag fick avgöra om jag ville hämta honom eller om ahn skulle vara kvar, jag sa direkt att jag kommer å hämtar honom ,så jag får se hur det ser ut, så sagt å gjort, slängde på mig en tröja å kasta mig i bilen å for till dagis,å Gympasalen, väl där så klar han börja gråta min lille store prins, å näsan såg inge bra ut svullen å lite sne, så jag sa det jag åker till akuten,direkt, så det bar iväg till Ludvika akuten,men där hade dom bara läkare från medicin på dagtid så jag fick åka till vårdcentralen istället så det var bara till att åka hemmåt igen då vårdcentralen ligger i sunnansjö, knappt mil från vårat hem, å nä'stan 2 mil från Ludvika, väl där fick vi komma in direkt till sköterska , som höll med att näsan var lite sne, så vi fick läkar tid innom 20 min,ut i väntrummet, men vi var ju hungriga å törstiga så vi för till konom några meter därifrån,
när vi kom tillbaka igen hann vi knappt sätta ossförrens han fick komma in, läkaren kollade å höll med att den var sne, så han ringde till falun, , vi fick komma dit på en gg, så det var bara till att ringa jouni så han fick sluta tidigare för att hämta Nicklas på dagis kl 14, , väl på Falun lasarett var det 1 timmes vänte tid,vi fick vänta 2 timmar, väl inne hos dr, så kollade han å kännde ,men han sa att barn inte kan bryta näsan å inte kan den hoppa snett HM?! (varför e då näsan sne?!?) om 1 vecka skulle näsan vara bra, men jag godtar inte det, så jag ringer öron näsa hals imorgon å kollar om det verkligen stämmer.
väl hemma var vi så trötta å jag hade världens dunder huvudvärk , hade ju inte ens hunnit ätit frukost, 2 munnar kaffe han jag bara,Så det blev pizza,

barnen somnade vid 21 tiden, aå jag for å hämtade Jennie som var hos en kompis i gränges, väl hemma så har jag startat en maskin, så den måste jag hänga innan jag lägger mig, ska fika strax sen duscha sen borde tvättmaskinen vara klar :) sen sova!!!
detta var min dag idag, inget blev som jag hade planerat idag.
                                                                                                                natti natti
middag: hämt Pizza

Solen skiner det e underbart

Go morron, har precis lämnat Prinsarna på dagis, dom har gympa på morgonen idag, Lite stressig morgon då vi alla 3 var så trötta, Nicklas var vaken från 04 imorse till säkert 05, inge kul alls,När man väl somnade då började Pontus skruva sig å var jätte orolig, han ropade efter gammel mormor, han vill så gärna att hon kommer hit ,vi får se när hon kan komma hit:). Vi pratade även om mormor som finns i himlen sen 2 år tillbaka, det har med det oxå att han var orolig.  
Jag ska idag ta å tvätta lite passa på när killarna ej e hemma, då går det mkt fortare, tvättade alla fönster på insidan igår ska ta utsidan idag oxå mkt lätter när killarna e på dagis, pontus e så himla hjälpsam, han vill oxå putsa fönstren, det fick  han göra igår i deras lekrum, han tyckte det var så kul, å han e så duktig oxå:)

Nu ska jag fixa lite kaffe så man kommer igång ordentligt,
Sen starta en maskin tvätt, sen måste jag ju faktiskt åka till lasarettet med papprena för min hand, det e bäst att åka dit så jag kan prata med dom på en gg. Hoppas operationen blir snart, så man kan fungera normalt, igen.
vi höres

Tisdag Grattis Hanna!

Då var det tisdag ,Å Killarna e lediga idag. Nicklas vaknade tidigt, redan vid 06. å ville inte somna om, det var bara till att kliva upp, men det gör inget solen strålar å det e så fint så man blir ju glad, Pontus han sov han.
Kollade så jennie var vaken å uppe vid halv sju, å det var hon ,Å gubben hade ju redan hunnit åka till jobbet med.
NIcke å jag har inte gjort så mkt än, men jag har tänkt att putsafönstrena igen , killarna e ju på dom hela tiden, får ta på framsidan först innan solen kommer dit. sen baksidan, sen blir det att vara ute å hoppas dom kommer med jord, 
Men först blir det frukost, kaffet e redan fixat så nu e det resten, Pontus kom ned för 5 min sen  så nu sitter han å kollar barnprogram. 
 mmm, jag bara älskar doften av kaffe när man kommer in från ett annat rum å in i köket,
Dagen idag består av i kort het nu, vara med pojkarna ,ute lek, lunch jennie å Hanna kommer hem vid halv tre, då blir det att dom får äta lite mellis, sen vid 16, tiden ska vi möta ´Nina ( Hanna´s mamma)
 i stan för Våra töser ska ju pierca sig då då :)
SÅ idag blir det att fixa middan innan jag åker så den e någolunda klar tills vi kommer hem
Skriver mer senare å talar om hur det gick med brudarna :)
Ja, det gick ju jätte bra för Jennie att pierca sig, det gjorde inte ens ont, å än så länge har hon ej svullnat heller.
Efter piercingen så for vi in på¨MM å handlade lite, sen hem å fixade mat, gubben kom hem sammtidigt som oss,
Åt sen skulle vi på kalas då Hanna fyller 14 idag!
Gick hem vid strax före 20, men killarna ville då rakt inte in, för att få i sig kvällsfika eller gå å sova höll nog på med dom en 20 min innan  dom kom in, Nicklas var riktigt arg för han ville vara ute mer.
Jouni nattade Nicklas å jag Pontus, Kom ned vid strax efter 21, då sov båda prinsarn. bar upp Nicke, sen satte jag mig en stund med, Gick å la mig vid halv elva.

Lunch: våfflor, sylt, grädde

Middag:Potatis köttbullar i sås, grönsaker.

några dar i ett svep

Fredagen så var killarna lediga, så vi bara tog det lugnt. var ute hela dan
Jouni åkte till Tyskland med grannen Janne,dom skulle ned å handla lite,Så vi hade riktigt mysigt på kvällen jag å barnen,




Lördagen så kom Jennie å jag på att vi skulle åka till Ludvika för att kolla på ett piercing smycke till Hanna som fyller år på tisdag å ska få en navel piercing i present:) så vi åt frukost å for iväg dit, Vi kollade även smycke till Jennie som ska pierca sig i läppen på tisdag med, Kolladed lite skor å killarna ville till leksaksaffären så vi gick dit med. 
Sen for vi till en mat affär handlade det som behhövdes till Tacos,
 
Var ute ett tag när vi kom hem med,Pontus å Nicklas cyklade lite.
Jouni Å Janne kom hem på kvällen ,Vad gott  han hade handlat till mig å till barnen:)
Kvällen flöt på.
Middag.tacos


Söndagen

Då bestämde Jennie å jag att nu var det dax att sätta upp studsmattan, så sagt å gjort, bara äta klart frukosten å klä på oss allihopa ,så ut gick vi  före 11. började ta fram studsmattan från garaget, Pontus var överlycklig att vi skulle sätta upp den, han fråga å fråga å fråga när å om den var klar.väl uppställd å klar fick han äntligen hoppa, å vad killarna har tyckt det var kul, så nästan hela dagen har dom hoppat, 
Lunchat har vi gjort ute ,
Mera lek ute, Bjöd över grannarna Janne å Nina på lite fika å trevligt prat:)
 Sen var det dax för att fixa middan kl hade ju blivit halv sex redan, så fort tiden går när man e ute å har så kul.

Bara till att starta grillen.
 
killarna var ute på tomtens medans jag fixa maten:)

middag: potatis å grillat kött, grönsaker


Måndag:
 
LÄmnade barnen på dagis till 9, promis med hunden som vi hade med oss till dagis som vanligt.
Hem ringde lite, fixa undan disken som jag inte orkade ta hand om igår:)
For til Grängesberg, till banken fixa lite där ,sen en sväng till min Faster tog en fika skvallrade lite.
Handlade lite på vägen hem därifrån, åt lite frukost lunch väl hemma. satt ute fika läste lite,
Sen var det dax att hämta Prinsarna.
Hämtade dom ,promis med hunden, fixade fika hemma, så vi satt ute å fika, barnen hoppade lite å lekte,
Ringde till Tekniska kontoret för att fråga hur det blir med jord som vi blivit lovade för att fylla hålen efter vatten läckan , Killen skulle komma förbi ,åka lite tidigare från kontoret för att komma hit å kolla hur det ser ut, när han dök upp så var det ingfe snacka alls om jord inga problem det enda som var ,var att dom inte kan ta sig fra till vår baksida ,men det spelar inge roll för oss , så vi bestämde att domskulle tippa ett lass med jord på framsidan vid garage infarten, så får vi köra fram jord själva, med lite ersättning sa han :). så nu e det bara vänta tills dom kommer. äntligen så kan man fixa lite mer, å börja plantera oxå :)
Sen var det dax för att börja med middan. Vad riden rinner iväg när man e ute så , hm.
Gubben kom hem vid 5 som vanligt.
Äta ,sen vid halv sju så skulle jag kköra Jennie till ridningen, å Pontus får ju alltid följa med för han tycker det e så kul,riktigt duktig e han i stallet nu mera,

Väl hemma vid nästan nio så dusch å kvällsfika för pontus sen isäng. läste en saga för honom sen sov han,
 Själv duschade jag då ner å satt mig med kvällsfika med gubben å jennie å pratade lite
Framåt halv elva då var jag så trött så jag nästan somnade i soffan:)

Middag: Köttfärsås å pasta blandnig.

Ögonläkaren idag

 japps  dit ska vi, Pontus ska på återbesök efter det han fick saxen i ögat som rispade hornhinnan.
Hanverkar inte ha nå besvär med ögat så det går nog bra:)

Sitter här med en kopp kaffe å macka, har lämnat killarna på dagis för 1 timme sen, dom skulle gå iväg till en park å leka i det finta vädret idag,
Igår när jag hämtat dom från dagis så var vi ute å fikade ,killarna lekte å busa, var bara in å fixade lite med maten, typ kokade potatis, vi grillade ju igår så gott det blev:) sen var det ut igen efter vi ätit , så vi var ute hela kvällen , killarna tittade inte ens på bolibompa igår, dom hade så kul ute, kl 19,30 fick jag in dom då bara fixa till dom å på med pyjamasarna å sen sova,

Vid 21,30 fick jag ett ryck å ville åka till ludvika var ju gotte sugen å gubben hade nästan slut på snus, så jag erbjöd mig gladeligen att fara iväg, så in till jennie å sa till att vi skulle ut å åka hon å jag , gissa om hon blev snopen :) ,hon pratade med sin lillasyster i mobilen då, hon blev ju förståss så nyfiken på vad vi skulle göra så sent. *fniss* väl i Ludvika å på Statioil, så shoppade vi, :) köpte varsit på solbriller till killaran ,Pontus behöver dom idag, sen blev det lite chokladkakor å läsk, ja snus med det glömde jag ej, sen hem det var lite mysigt å busigt, skönt att få åka själv med Jennie nångg.

väl hemma, så hade gubben somnat, trött efter dagens arbete, han jobbar på tak hela dagarna så det tar på krafterna,
Jennie å jag bestämde att vi skulle sova oxå..
Vakande i natt vid 4,30 då nicklas vakna, å ville ha välling, klart han får det :)  när jag kom ned på nere våningen löst nog varennda lampa i både hallen å i köket, hmm, vem har tänt upp ,jo det finns bara en som gör det å det e jennie,Hon hade tydligen varit upp efter å fixat med nått, hon släcker då sällan en lampa hon, bara i sitt rum gör hon det, så det var ju bra att jag kom ned så jag kunnde släcka.
killaran sov så gott till kl var 7,45 då vaknade Pontus själv,men Nicklas sov , så jag väckte honom vid 8 när jag gjort klart gröten, till dom.
jag ska bara sitta här å njuta  av det lugnt en stund, ta med kaffe koppen ut på altan å läsa lite,

 Skriver mer senare

 så då har vi varit hos ögonläkaren, det gick himlans fort där, han kollade med en tavla om han såg bilderna  å det gjorde han så läkaren tyckte att allt var bra , så det var bra.
Eftersom killarna var så duktiga, ja lilleman var ju oxå med,så gick vi till cafet å köpte oss en varsin glass innan vi for till willy´s för att handla.
Hemma så blev det packa upp varor å ta en fika, pratat med en av grannarna, Nicklas har sovit sen vi kom hem, så det e dax för honom att vakna nu tycker jag:). ska förbereda middan, som består av potatis å hemma gjorda köttbullar, gräddsås, för det ville Pontus ha sa han i äffären när jag frågade honom vad vi skulle äta.

Middag:Potatis hemmagjorda köttbullar, gräddsås, majs,gurka

Onsdag!

Ja, då var det onsdag igen då vad veckorna går snabbt.

idag så lämnade jag killarna som vanligt på dagis till 9, dom skulle på teater idag ,jätte kul för dom.
sen hem duscha,sen bar det av till Falu lasarettet, hade ju en tid kl 11 idag, Där gick det bra , det var inget gynekologiskt  fel iallafa, skönt det å inte med barn heller å det var ju ändå skönare , Har ju 4 barn redan det räcker gott å väl:)
Så nu blir det att ringa vårdcentralen i morgon å få en tid för att dom ska skriva remiss till kirurgen,för det e troligt vis nått fel där, typ sammanväxtning eller nått eftersom jag gjort 4 kjejsarsnitt å en Bukplastik. det kan vara nått sånt, men till gyn ska jag tillbaka till om 4 mån för koll, skönt det.

Väl klar där, ringde jag mannen min å hörde om han hade hunnit ätit å det hade han inte, så fixade mat, till honom å mig förståss, det blev kebab tallrik till båda, lämnade det på hans jobb å for vidare, stannade å käkade min mat på ett annat ställe,
Sen hem å hämta killarna, när jag var i ludvika så ringde Jennie å undrade om inte jag kunnde hämta henne i skolan, eftersom jag var på väg hem kunnde jag ju göra det,. väl hemma så bar det  av ut på en gg, så underbart väder, vi fika lite å busade med Emil ,kastade boll. å funderade på hur vi ska ha våra koja som killarna å jag ska bygga:)
strax ska jag tända grillen för idag blir det grillat kött ¨å potatis.
Har ju hunnit kasta in en maskin tvätt ,killarna s jackor å termobyxor. måste ju tvättas det med,

nu e det dax å tända grillen.


middag:grillat kött, potatis sås, grönsaker.

Måndag

Så var det måndag igen nu,
Sitter här  med en kopp cappuccino, å bara tar det lugnt. Min älskade man for till jobbet tidigt i morse som vanligt, Jennie till skolan, Matte som var kvar inatt med åkte han med, sen till före 9 lämnade jag killarna på dagis,dom skulle ha utflykt idag, ja det har dom varje måndag.Sen fortsatte jag min prommis med hunden sen hem, fixade lite, å nu sitter jag här, har ringt ett par samtal till både gyn i ludvika å till kvinnokliniken i Falun, men det var ju sån väntetid innan dom skulle ringa upp, så jag avbokade båda samtalen, e så himla rädd ,vill veta vad det e för fel i magen samtidigt inte , har ju blödit nu i 3 v ont i magen hela tiden,E så  rädd att det e nå allvarligt,jag vet det behöver inte vara det jag vet, men ändå, jag å min otur, säger jag, men måste få det kollat , det finns egentligen bara 1 sak att göra det e att åka in till gyn akuten det e ju det rådet jag har fått, av min mödravårds läkare,hon ringde mig för 1 vecka sen för att höra hur jag mår, det var så snällt av henne, hon sa åt mig då oxå att fara in till akuten, men hindret e ju mina småprinsar, dom e ju bara på dagis till 14,00, men får åka in på onsdag efter jag lämnat dom å i värsta fall får gubben åka hem från jobbet om det skulle vara så att jag inte hinner hem.
Fattar inte varför man skjuter upp det hela tiden. jo , det vet jag ,det kallas rädsla,
vad har jag mer gjort nu på fm, jo har hunnit hängt upp å startat en ny maskin tvätt.
ska väl ta å äta lite kanske, frukosten bestod bara av kaffe i morse,

Har även pratat med min underbara svärmor,hon berätta att dom kommer snart upp igen, så vi får väl se när det blir , tror det blir innom ett par veckor , för Jouni behöver hjälp av pappa å installera värmepumpen, å så ska gubben å paappa fixa våran bastu, så den kommer rivas å byggas om.
nu ska jag äta lite, skriver senare
 
 

Lördag 12 april

Snöar igen :( att det aldrig tar slut på vintern.

Igår fredag så var vi uppe med tuppen vid 07, Nicke vaknar varje dag vid den tiden så tråkigt, spelar ingen roll om han e uppe sent heller, vi tog det lugnt på morgon, Killarna har ju varit lediga 2 dar i rad nu,eftersom vi hade dom på dagis på tisadgen som dom egentligen var lediga på vi hade ju mälkaren här så då vill man prata utan att våra små killar pratar i andra örat på en:)
 Sen  efter lunchen for vi till Gränges eftersom Jennie vill att jag skulle komma med hennes plånbok, för dom skulle till Ludvika efter skolan, Hem sen, så killarna fick vila lite.Jennie hoppade över att åka till sthlm för hon ville vara på hemmaplan istället .

vid 15,30 tiden ringde Gubben å sa att han väntade på Matte i Ludvika,så jag började fixa med maten ,det bölev Lasange idag,

Efter maten ringde jennie å fråga om inte jag kunnde komma till Gränges igen då hon hade slut på batteri till mobilen, å eftersom jag var läske sugen så for vi deit ,men hämtade upp dom bara å for till Ludvika igen:). sen körde jag tillbaka dom.
Väl hemma så blev det fredagsmys.Fixade ett litet bord till killarna som dom kunnde ha till sina småfotöljer.


Har nyligen pratat med Mumma å Paappa, ville tacka igen för allt som dom hjälpt till med ,å Mumme berättade att hon gjort klart tyget till stolarna som vi ska klä om när dom kommer nästa gg. så det e bara till att lägga det till rätta på stolen å häfta sen, härligt,
Sen berättade hon att dom var bjudna på middag hos en kompis, det låter så mysigt, den kompisen dom ska tille en jätte trevlig kvinna.

Gubben å Matte har farit till Ludvika ,Gubben skulle till apoteket å hämta ut mer medicin,å matta skulle till nån sport butik, så killarna å jag e själva, ska fixa lite lunch till dom nu, sen blir det vila lite för lilleman å jag ska fara iväg å handla, å hämta jennie.



Lunch: Lasange


Middag: Tacos.

snö snö snö

Det e så man blir galen på denna snön, Här har det snöat sen i tisdagsmorse, men det mesta smälter bort på eftermiddan,bara sen igår har vi väl fått en 5-8 cm snö.solen försöker komma fram, så det blir nog ett  jättefint väder bara den kommer fram.

Jag å killarna har just avslutat frukosten, nu väntar jag på att kaffet ska bli klart.
Det e andra dan vi e själva nu sen Mumma å Paappa(mina svärföräldrar) åkte hem till sthlm igen dom har varit här i 2 veckor, vi har fixat å haft oss här å paappa har fixat Hos min svägerska i Fredriksberg, deras lantställe.
Vi har gjort klart listning å fixat till det som ej blivit klart sen vi renoverade huset, men nu e det klart så när som det vi måste göra till sommaren som att rikta upp den delen som dom hade byggt ut när vi köpte huset, men det blir nog bra det med, mäklaren har varit här å kollat , han tyckte det blev såå mkt bättre nu när vi hade öppnat köket,å stängt det stora valvet in till vardagsrummet,
så det e bra sen får vi höra vad värdet höjts med efter detta nu,

idag blir det fara till Ludvika å hämta biljett till Jennie, hon åker till sthlm, å Flisan stannar kvar där,så helgen blir lite tråkig utan tjejerna hemma, men våran älskade Mattias kommaer imorgon, då blir det kul Små killarna bara älskar honom,

Nu mezzade grannen Janne å undra om jag ville ha kaffe, å det vill jag ju ,har inte hunnit druckit än. så det blir till att klä på grabbarna nu hej så länge.

Så då har man fått i sig ett par muggar kaffe å haft ett trevligt sällskap, barnen har lekt så bra.

Efter vi varit hos Janne, Joline å Hanna som var hemma å sjuk så ,for vi till Ludde Å handlade lite,
 
Sen väl hemma lade jag Nicklas som behövde sova lite midda, Pontus han vila vid tv.
Själv ska jag börja skala potatis, det blir så god mat idag . Potatis gratäng å kött, mums.Gubben e väl hemma vid 17 tiden, å jennie kommer senare,hon skulle till en klasskompis efterskolan, dom åker troligt vis till hennes häst, å fixar.



Middag:Potatisgratäng och kött, grönsaker.

 

RSS 2.0