Nyårsafton

Så har det då blivit nyårsafton!!
det var ett tag sen jag skrev,men jag har jobbat så himla mkt,
julen var bra vi hade 5 av 6 barn hemma, mumma å paappa å Jani var hemma här med. Egen tomte hade vi oxå, nä inte var det Jouni :)
Pontus klurade ut vem det var:)
Barnen fick lite julklappar,men inte så som vi hade tänkt oss av olika andledningar, jag hade jobbat så mkt å sena kvällar så vi kom inte iväg å handla i tid. typiskt nog.
men men.
mellan dagarna har flytit på  m jobb å så, killarna har varit dunder förkylda gubben med, Bebbe började han med, på mig sätter det sig som vanligt på stämbanden. Jani e förkyld nu.
Jennie körde jag till busse i måndags morse för hon skulle på partaj i sthlm , hon kommeer väl hem nästa vecka nån gång, Bebbe körde jag till tåget i går han skulle till H-vik, vara med kompisarna bla. vi har ju inte så mkt att göra här i byn,
Så det e 2 mindre hemma nu, inge kul, men men

Jag å små killarna har just gjort klart cheese caken som vi ska ha i kväll, så den står i frysen nu.
Ska skala potatis å förbereda för potatis gratängen,

Ta en liten fika innan.
Flisan e med Hanna,

Jouni fyllde år i förrgår med, han fick frukost på sängen av mig å Nicke, pontus har ju varit med mumma ja paappa i fredriksberg ett par dar.
Vi hade ingen tårta för han utan det blev bara lite fika. Han e ju inte mkt för firande. men nästa aår då kommer han inte undan, han ska bara veta vad det blir då :) Kommer jag inte avslöja här inte då jag vet att det finns ett par som läser här som känner han.
Kan skriva det i min andra blogg :)

Imorgon natt e det 3 år sen min älskade mamma gick bort, det känns nästan som i går det var, saknade e så stor ännu, å kommer alltid vara det.

Själv e jag lite orolig över vissa saker i min kropp ska ta prover efter nyår , Känns som jag fått nånting  i ena benet å  så har jag nånting i knät har sån värk i hela höger ben å höften e grym. knät e det nått som inte stämmer heller ,Benet svullnar under natten å värker så in i norden, vänster arm från axeln å ner e inget att leka med heller, men ska till läkaren efter nyår så får vi se vad det e.
nu ska jag inte gnälla längre, jag e ju vid liv iallafall.

ska ta å fika lite med mina gos killar å tjejen.

He ett Gott Slut å ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

hmmm

har varit å lämnat killarna på dagis, dom skulle baka pepparkakor idag:).  hem tog en dusch eftersom jag inte orkade det igår kväll.
Fixade lite frukost till mig å min älskade man, nu har han åk till jobbet så nu e man helt själv, lite nskönt faktiskt just nu på morgonen iallafall,
ska väl ta mig i kragen idag å fixa upp lite julgardiner,å leta upp resterande av julsakerna,
det e plusgrader ute idag, så snön har börjat droppa från takena, hmm, hoppas bara den ligger kvar till julafton.

nu ska jag ta mig lite kaffe så jag kommer igång å ev piggnar till.
har tvättat julgardinerna ska bara torka, sen strykas, sen så

snö,snö,snö

det har vi  i massor.
Ytterligare en dag har gått, Måste ju säga grattis min älskling till det nya.... hoppas du kommer trivas :)
Går dagen var lika lugn som denna dag killarna var på dagis mellan 9-14,
idag så var det  deras lediga dag, vi har då inte gjort nånting bara slöat, å myst, helt otroligt faktiskt,
Imorgon ska killarna till dagis då ska alla barnen baka pepparkakor, själv ska jag passa på att städa, om jag nu orkar, jag e så himla trött hela tiden , det e medicinen som gör det men va faan, nångång vill man ju orka nått,har iof tvättat å hängt men behöver få in lite jul känsla i huset, ska försöka innan helgen då jag ska jobba,
Idag fick man ett jätte tufft besked, min farbror har fått en hjärtinfarkt läget e hyfsat stabilt men han ska skickas vidare till Linköping för göra vissa saker.
Så jobbigt , vi har ju nyss begravt Farfar ,så kommer detta, jag farbror min kommer förhoppningsvis bli helt återställd, det hoppas man på, men han har haft det så jobbig ändå.


nä, tror jag ska sätta mig med en mugg varm choklad å min harlequin bok :)  komma bort lite :)

middag:kokt potatis, fläsklägg, å dillkött, tomat gurka.

Grattis!!

Grattis till mig själv !! Nu e man ett år närmare 40....

Dagen kommer bli lugn, mina pojkar sjöng för mig, vi har farit å handlat nu ska det bli sen frukost tidig lunch, Flisan åker hem idag,så ska hinna fika lite innan hon far, sen blir det mer fika på eftermiddan då grannen m familj kommer.
Pontus ska på kalas kl 14 hos en kompis på gatan så vi har fixat en present med,
nu ska jag ropa in killarna som e ute å leker i snön, vi har såå mkt fortfarande,

Lucia!

Lucia e det idag . Å vi har sååå mkt snö, riktigt fint har det varit idagm nu har det mulnat på men på fm så sken solen.
Killarna e tomte nissar idag, själv var jag en lucia en liten stund ,med lucialinne å krona :) killarna gillade det, ville att jag skulle ha det hela dan. men inte jag

Vi har inte gjort så mkt idag, ska väl iväg å handla lite.
Var å hämtade Flisan igår, jobbade mellan 13-21,15. så jag fick åka från jobbet för att hämta henne vid bussen  ,men det var inga problem.
Skönt att ha allamina barn hemma, snart e det ju skolavslutning då har jag Flisan här fram till skolan börjar igen :) hel mysigt,

Jennie har det lite jobbigt med höften å knäna sen  Hästen slängde av henne i torsdagskväll, han hade blivit rädd.
Hon går som en kråka å gnäller när hon ska sätta sig :) stackars henne.

nä om man ska ta å göra nått vettigt ksnske, som att ringa min kära kusin som fyller idag :=
 Grattis till dig Micke!

ledig

Idag e det tisdag den 9 dec, det e baara 5 dar kvar tills man blir ett år äldre:).
Jag jobbade igår 9,45-18,15. det var en riktigt virrvarr dag kan jag ju säga, hade kul men var snurrig, (ovanligt mkt)
trött, huvudvärk, räknade tydligen fel i kassan när jag slutat ,men det var visst inte bara jag utan alla vi som hade suttit i kassan, det känns ju skönt :)
Väl hemma så var min underbara Svärfar här, Det e så skönt att ha Paappa å Mumma här, men Mumma e kvar i sthlm.

Killarna vaknade idag vid 8, så lite sovmorron blev det, frukost ,å bus har det varit , nu leker killarna i sitt rum,Jag har dragit igång tvättmaskinen, ska gå ned å hänga upp å ladda om , idag e det tvätt dag, måste ta mig i kragen, har mkt stora saker som måste tvättas, kläderna e bara nån maskin, men lakarn täcken mm, sånt som man bara lägger i hög,
Dagen annars blir lugn, Jag hade kunnat jobba, men då jag måste fixa här hemma md kläder å annat eftersom jag åker till norrköping imorgon bitti å kommer tillbaka på torsdag så vill jag ha ordning här hemma.
Ska hämta min syrra vid tåget ikvöll med:) mysigt det ska bli, hon ska med mig till norrköping.
Vi åker före 07 imorgon,ska träffa min Faster å kusin i Gränges,så bilar vi ned tillsammans,i varsina bilar.
Farfar ska begravas i morgon,
Vad jag saknar honom, nu har jag ingen som ringer när jag fyller år :(

nu ska jag ta mig en mugg kaffe, å försöka piggna till, e lite seg,men det blir bättre när jag fått i mig kaffet å tar tag i tvätten,

ha det tills jag skriver igen

torsdag å mera jobb

E helt slut idag,men det var värre igår när jag kom hem från jobbet, långt pass vardet ,från kl, 09-19 blev det igår, lite förvirrad man var ,Gubben å barnen hämtade mig igår,tyckte det var bättre att han hade bilen hemma, men idag e det jag som kör själv,han behöver inte ha bilen. Idag kommer paappa till oss,men det blir nog bara en liten visit då han ska till Fredriksberg å fixa lite med. nästa vecka kommer mumma hit med, det ska bli så skönt när hon oxå kommer hit.

Idag ska jag jobba 12-21,15. känns inge lockande alls men det blir bättre när jag e på väg.
Lämnade killarna på dagis vid 9 då fick dom båda åka varsin snowracer, det tycker dom e så roligt, killarna skrattade å busade hela vägen till dagis, Pappsen får hämta dom vid 15 tiden,
Har just fikat klart å ska ta å byta om, å sätta på mig ett bättre face :)

Få se om jag orkar skriva ikväll, annars uppdaterar jag i morgon kväll, jobbar 8,15-18 imorgon

ha det


lite snö

igår så bakade jag pepparkakor,Lussebullar,Vaniljbullar med barnen, riktigt kul hade vi,
Var en sväng till Ludvika oxå, köpte nya lampor till ljusstakarna,men inte blev det bättre, hmm, köpte 3 st nya stjärnor som jag satt upp en i killarna ´s rum, där jag även spsrejade "snö" på fönstret blev jätte fint.en stjäsrna i vardagsrummet så fint oxå.å sista i Jennies rum, mysigt blev det i allarum,
efter jag var klar med bket satte jag in kyckling klubbor i ugnen,
å fixade sallad.
efter vi ätit kom  Nina m familj å fikade, å barnen lekte,
när dom gått var det dax att fixa killarna för kvällern.
nattade dom, sen åkte jag å hämtade Jennie vid bussen, hem
tog då äntligen vinglöggen jag köpt,mm så gott det var,men tog bara en halv mugg .
kolla tv -

Middag: Kyckling, jasminris, å massor av sallad

Idag så kom det lite snöblandatregn.
Lämnade nicklas på dagis strax efter 9, sen for jag å pontus till tandis,på koll.
efter det tillbaka till dagis m Pontus,hem fick i mig lite frukost å kaffe:) Skulle sen hämta jennie vid 12,20 för hon skulle på läkarbesök kl 13,så det blev ett himlans farande idag, hämtade killarna innan vi åkte tillbaka till skolan å lämnade jennie.
Hem nu har vi just fikat lite, funderar på vad vi ska ha för middag idag, ris finnes kvar sen igår å lite kyckling, men får hitta på nå mer.

Tyvärr kan jag inte llägga in bilder som jag hade velat då jag ännu inte fått tillbaka min mobil, å digitalkameran e trasig så har inget att fota med. så tråkigt så

RSS 2.0