Torsdag

Vädert e inge vidare idag heller, mulet just nu.har regnat.

Morgon pigga idag med,hm. Nicklas vaknade omkring,05.35 ville inte somna om,
gick ned å fixa lite välling kanske han kunnde somna om, la oss i våran säng,Pontus sov så gott där så. men Nicklas bara drack upp å började tjattra som bara den sen, så för att inte väcka upp Pontus gick vi ned,

Igår var jag till läkarstationen med Nicke, han fick glas flisa i sitt finger för nån månad sen trodde jag fick bort allt,men han hade börjat klaga över att han hade ont i fingret, så fick en tid igår efter mkt ringande å strul.
kom dit vid 11 då vi hade tiden, läkaren kollade å insåg att det e nått som finns kvar, mkt riktigt efter lite "pillande" så fick han bort en liten spetsig glas bit, så nu hoppas jag att allt e borta,men Läkaren sa oxå att han inte visste,det gjorde ju så ont på han, men han var tapper min lille kille.
nu ska vi vänta å se hur det läker å om allt e borta det visar sig snart.

idag blir det till att var nere i tvättstugan så mkt det bara går,har ju lite svårt att hänga upp tvätten med bara en hand, nästa vecka ska jag ta bort stygnen. då kanske det blir lite lättare,men jag får ju inte belasta handen än ordentligt.

Just glömde nästan. min dator kraschade igår, eller började i förrgår kväll att strula, å igår så dog den nästan.
Men Min älskade man har ju då magiska fingrar, på nått set fick han igång den efter många försök å mkt väntan, inte min starka sida att behöva vänta.

blev så lycklig,
Snart dax att väcka Pontus, Jennie e redan vaken å uppe. Hon var hemma igår hon, var så slut i hela kroppen, det var kul att få ha henne hemma själv nångång,
Killarna ska till agis som vanligt idag, känns lite konstigt att ha dom på dagis varje dag nu.det e så tomt, men det blir ju bara 3 veckor till sen återgår allt till det normala,
nä nu ska jag ned å byta i tvättmaskinen innan jag väcker Pontus, startade en maskin igår kväll redan.
Sen ta fram kläder till Prinsarna:)

hoj så länge

nu har jag lämnat mina prinsar på dagis.
Fixa lite kaffe, sen blir det hänga upp en maskin tvätt å starta en ny maskin, men måste ta det försiktigt med handen, gjorde illa mig lite när jag skulle hjälpa killarna med stövlarna, , det går över :)

Det blev inte som jag tänkt mig,jag tog kaffe muggen å satte mig i soffan, eller rättare sagt la mig i soffan, å somnade på stört,vaknade 11,45,  det var skönt.
Jag for till  Ludvika för att handla lite,köpte jordgubbar mm,
 sen iväg å hämta killarna.

ute blev det,efter det, jag passade på å städade killarnas rum å dammsög medans dom var ute, fick ett gammalt skrivbord till dom som jag ställt i ordning.
fick ett trevligt mobilsamtal på dan idag ,Felicia ringde, hon  undrade om jag kunnde komma å hämta henne i sthlm, vilket jag tyvärr inte kunnde göra, hon ville komma idag, så jag sa till henne att kolla bussarna , det fixade hennes farmor,så hon kommer med bussen ikväll:)
Har inte sagt nått till de andra barnen,får bli en glad överraskning
Killarna var ute hela tiden i kväll, kom in å åt bara sen iväg direkt, jag var oxå ute .
pratade lite med grannen´s barn Annelie , Hörde lite om begravningen å så.

For å hämtade Flisan vid 19,40 tiden .bussen skulle komma in lite senare typ 10 min senare
Sen kvälls fika med jordgubbar å glass:)

Natta killarna efter det så idag kom dom isäng himlans sent, men men, nån gg gör det inget,kanske att Nicke sover hela natten i natt iallafall.
Nu e tjejerna i säng med, å mannen min har somnat med.
ska gå å hänga upp tvätt sen ska jag ta en dusch sen ska jag gå å sova med.

Natti natti

god morgon!

Här är man uppe före tuppen:) Men solen har börjat skina så det blir fint väder idag. Nicklas vaknade före 06 idag å ville inte somna om, han vaknade vid 01,44 i natt med, tror jag blir galen snart.Så vi var uppe med Jouni , å Jennie  kom upp strax efter Han åkte till jobbet.
Pontus sover fortfarande .
Idag har jag så ont i halsen eller mest känner jag att det sitter i st'mbanden, så jag vet att jag kommer tappa rösten helt underdagen, det e ju skönt att killarna ska till dagis några timmar iallafall,så jag kan vila rösten,
Dagen består av frukost när Pontus vaknar, dagis. jag ska iväg till Ludvika å köpa en födelsedagspresent till en kompis till Pontus.han ska på sitt första riktiga kalas idag , kl 17.00 är det. han e så glad över det.
Sen blir det bara att ta det lugnt idag,
skriver mer senare

Det fina vädret förändrades kan man ju lugnt säga, det blev regnrusk å hagel skurar.
Det blev inte riktigt som jag tänkt nu på Fm,Janne mezza å frågade om jag kunnde var barnvakt åt Joline medans han var till vetrinären, såklart jag kunnde det:).
 
Jag har hämtat killarna från dagis å nu väntar vi på att storesyrran Jennie kommer hem så jag å Pontus får åka till ludvika å köpa presenten.
Det blev en recerbil, en fin mugg.å ett kort oxå.
Väl hemma så fick Pontus sig lite att äta, sen invänta jouni så jag kunnde få min bil,hade ingen lust att ta hans stora bil till kalaset.
Väl där så vart Pontus himla blyg?! helt otroligt,ville inte äta korv med bröd inte fika, eller ta nått att dricka.
Efter en stund så lossnade det lite, jag hade ju börjat med middan hemma som Jouni fick avsluta :)
Sen ringde han vid 17,45 jag hade ju bådas bilnycklar med mig,han skulle iväg ,med sin bil, så jag kollade med Pontus om jag kunnde åka hem å lämna nycklarna ,å det gicka bra. passade på att äta när jag kom hem med.

Hämtade honom, å Jennie var barnvakt till Nicklas, den lilla stunden.
Sen skulle Killarna vara ute när vi kom hem ,kl var omkring 19 tiden då, så en liten stund ute med dom blev det.
Sen duschning å kvällsfika sen isäng.



Pontus fin inför kalaset

Pontus inför kalaset
Så fin kille!



middag: pommes. kött, gurka.

Måndag solen varit framme idag!

då var det måndag igen, men en fin sådan, solen sken när man gick upp å det var före sju,då Nicklas vaknade,kort därefter vaknade Pontus.Båda killarna var på ett strålande humör, å busiga, så det var massa bus innan frukost å efter frukost,
När vi ätit klart så var det time för att få lite kläder på grabbarna,Pontus tyvkte att han kunnde ha sin pirat pyjamas på sig till dagis,men det tyckte inte jag, gav honom kläder som han tog på sig själv,allihopa inkl strumporna,Nicklas får jag hjälpa lite även han e på G att klä på sig själv, sen ytterkläder på ,för att gå till dagis, deras ryggsäckar var packade inför skogsutflykten dom alltid har på måndagar.Saft å riskaka som dom själva valt.
Väl hemma satte mig med en kopp kaffe,å började ta tag i  olika saker att ringa om, å fixa till.
Kl 11.20 skulle jag vara på läkarstationen för att byta bandage på handen, å gissa vad fint det var å vi räknade till 9 stygn. tar bort dom nästa vecka, då e det 2v  sen operationen.

När jag kom hem hade posten inte ännu kkommit så jag började lite med pappers göra, å så. 1 timme senare kom posten än den brukar, så då kom det jag väntade på, fyllde i dom papprena å skickade iväg dom. Tog det lite lugnt innan jag gick å hämtade Killarna från dagis.
Hämtade dom vid 14 tiden , hem Pontus stack ut på en gg, bara böt byxor sen iväg för att cykla med kompisarna.
jag å Nicklas började förbereda middan så jag skulle ha det klart så det bara var att stoppa in i ugnen å sätta igång spisen. Sen ängnade jag mig åt nicklas , å var ute en sväng, startade maten. nicklas hjälpte mig plocka ur diskmaskinen. å vi dukade fram, sen ut å hämta pontus, lite svårare att få in honom, innan vi kom in kom Jouni hem. Då var maten klar.
In med killarna ,åt Jouni å Pontus bastade , sen skulle jag iväg med jennie på ridning, så gubben hade killarna hemma å dom sov när jag kom hem, så skönt .
tagit reda på tvätt å hängt, startat maskin.
fikat med Jennie, å nu e jag här ska avsluta för att gå å sova, fattar inte jag har blivitt så himla kvällstrött, har aldrig varit det förut, kommit på senare veckor. det går väl över :)

Får se vad morgon dagen bjuder på.

natti natti


middag, köttfärslimpa innlindad i bacon,potatis,gräddsås,lingonsylt, gurka

Lördag å söndag!

Tidigt upp, hade ställt kl på 6.30 skulle köra Jennie till bussen,hon skulle till sthlm. Nicklas vaknade vid 7 tiden, så klädde på han lite kläder så han fick följa med.Pontus sov så gott, hade berättat för honom innan han somnade att om jag inte var bredvid honom när han vaknade så skulle han gå ned till Pappa sin å jag skulle komma hem strax,
efter jag lämnade av Jennie så åkte  vi till Willy´s å handlade på morgonkvisten, dom öppnade precis när vi kom dit,kl 08.00.Det var helt underbart att handla så tidigt. så det blir det flera gg. sen hem fixade god frukost, med nybakt bröd.
Killarna hann knapt äta klart förrenst dom skulle ut,!Var ute en sväng med barnen, ,
fixade inne lite, killarna hade kompisar här å härjade kan man nog lugnt påstå. helt otrolig, trodde bara att min son inte lyssnade men kompisen hans är 7 gg värre, detta syskonpar bröder, e himla ego trippade, (förlåt) men det e sanning.
huu.kom ihop oss med dom utan dess like ,de ville ha till det att en sko dom hittate var den enebroderns,för hans var ju borta,tror vi stred om det i 10 min tills Jouni fick nog när den äldre brodern slet skon ur handen på Nicklas, jäklar annamma säger jag, men ni ska ju inte tro att dom släppte det iallafall, lille brodern försökte ta med sig skon hem, men jag sa till ahn vänligt lågmält å bestämt att det var Pontus, ja ,sa han å lämna tillbaka, helt otroligt, har nog aldrig mött så strid fulla småbarn.
Efter jag skickat hem dom åkte killarna å jag å köpte nya stövlar till Pontus, med döskallar på.
Sen blev det dax för att fixa middag. sen lördagsmys framför bollibompa å disneydax, med Läsk,ostkrokar,jordnötsringar,
mm gott:). sen läggdax för de småliven.Själv gick jag oxå å lade mig tidigt, e så trött på kvällarna,

middag:fläsfilegryta m bacon paprika å lök, kokt potatis grönsaker.

Söndag:

Trodde man skulle få sova men icke då , Nicklas vaknade tidigt, inge ovanligt, Pontus vaknade med ,det var ovanligt, så kl 07, var båda killarna vakna å full fart, men vi låg kvar i sängen å kollade på barnkanalen. var ned å hämtade lite dricka till dom,vid 8,30 gick vi ned å började fixa frukost, men killarna ville knappt äta dom skulle ju ut i snön å leka:) det hade kommit ca 5-9 cm sen igår em, kan varit mer men det hade redan börjat smälta,det var bara till att slänga i sig frukosten å sen klä på grabbarna sen ute ett tag.
Mitt på dan gick vi in å käka lite sen skulle nicke få sova lite han var så trött, Pontus var lite trött han med å jag med, så upp å la oss i sängen tog inte lång stund tills Nicke sov, Pontus skulle inte sova bara vila helt ok för mig men jag ville sova lite, men blev inget med det det ringde på dörren å Pontus skulle ned på en gg, men inte jag , då ropade Jouni på mig å bad mig komma ned,  Personen som hade ringt på dörren var kvar, det var min grannes dotter Annelie, hon ville tala om att Kerstin(hennes mamma) hade somnat in i natt, hon dog sista ande tagen vid 01.45. Hon led inte .det ver det viktigaste tycker jag,Det var tungt, det är tungt,
 men vill inte skriva mer om det, det e jobbigt ändå.

Killarna å jag har lekt inne, å fixat lite,
Fixade lite middag,
Bara varit faktiskt.

Kollade på bollibompa, sen efter det blev det på med pyjamasar å sen fixa välling till Nicklas å annat till Pontus.
Tidigt i säng idag,men jag skulle åka å hämta Jennie till 21 å hinna handla det som tagit slut, å som var nödvändigt å som jag glömde igår.
Var ju tvungen å tanka bilen med, det var det viktigaste med.
Efter jag kommit hem bara packat upp varor å satt ut en ljus lyckta med ljus i ,
Sen e jag här å skriver , men ska strax sluta magen kurrar.e lite sugen på nått.

Imorgon ska jag till läkarstation å byta bandaget å killarna ska till dagis.


Middag:spaghetti makkara 

en regnig fredag!

Det regnar idag,började faktiskt igår redan.
har varit å lämnat killarna på dagis, sitter å väntar på att kaffet ska bli klart.
Har ringt till läkarstation idag ,ville komma dit å få byta förband på handen,men dom hade så mkt att göra,men hon kunnde klämma in mig vid 13.50.men det funkar ej, ska ju hämta killarna då.så det fick bli på måndag istället,känns som om jag kan fixa det själv egentligen.
dagen blir lugn, ska ta å plocka undan lite fixa bort disken som ingen ville göra igår.
Fundera på vad vi ska ha till middag med..

Skulle vilja fara in till stan men gubben fick ta min bil till jobbet idag med,jag prov körde igår kväll,det gick bra med att växla med den opererade handen, växlade lite annorlunda må jag säga, men det gick:)
Skulle behöva handla innför helgen ordentligt,får se när gubben kommer hem så kanske vi kan fara iväg,om han nu inte blir tvungen att jobba sent,den risken fanns idag.
 
nu ska jag ta en fika, kanske går över en sväng till grannen Janne å lilla Joline.Hon blir så glad när hon ser mig vill altid komma,

Lugn å ro!

Så  har det äntligen blivit lugn å ro här hemma,det var längesen jag kunnde bara komma hem efter jag lämnat på dagis å bara få sätta mig å ta det lugnt å njuta av att få vara själv,men nu får jag det:) imorgon med, då killarna kommer att vara på dagis 5 dar i veckan under tiden jag e sjukskriven,det blir lite tufft för dom,men killarna fixar det, dom går mellan 9-14 som dom brukar,Behöver vila handen rätt mkt nu,sammtidigt så måste jag röra den å det gör jag,

Vädret e mulet å grått regnet hänger i luften,kyligt e det med,
Killarna skulle ha förskolans dag på dagis idag så dom e i skogen å kommer få laga mat där ,förhoppningsvis så e det uppehåll under den tiden.
Ska ta å hämta mig en koppkaffe, å ta nån macka kanske,
Fylla i ett papper dagis ska ha,sen bara ta det lugnt, gå å skifta i tvättmaskinen vore bra oxå.

nu blir det fika.lite jobbigt att skriva mest med vänster handen,därför så många fel:)

Operation lyckad

Ja,så var operationen klar,Det gick jätte bra,gick ganska fort när dom väl började.nu e jag vänsterhänt i ett antal veckor.
skönt att ha det gjort.Sjukskriven i 4 v till att börja med.

Vädret ute idag e mulet grått å kyligt.bara4 plus.Nicklas vaknade tidigt å ville inte somna om när han nu får sova länge,hm.varit vaken sen före 06,Pontus sover så gott så,det behöver han.
Killarna e lediga idag istället för igår då jag var tvungen att byta dag på dom,men jag har fått höra att jag har rätt till barnomsorg på heltid då jag e sjukskriven,ska kolla upp det idag, för det skulle unerlätta mkt under dom första veckorna iallafall,har ju lite svårt när jag begöver byta blöja på Nicke speciellt  när han gjort det stora.men det går.

Dagen idag blir nog hyfsad lugn, ingen bilkörning tråkigt nog,hade jag haft automat  hade det gått.så det blir till att vara hemma å göra nått kul.
Ska fixa lite kaffe å frukost till oss.
Dagen blev lugn, jag ringde  till barnomsorgen,å jag har rätt till dagis hela veckorna så länge jag e sjukskriven, så dom ska på dagis i morgon som vanligt å på fredag får dom oxå gå ,samma tider som normalt får dom, vill inte ha dom längre,,,,
ortopeden ringde i dag å frågade hur det var med handen å så, den e ju helt ok, har inte så ont,tar medicinen somjag ska ,de första dagarna sen tar jag vid behov.
Nu på senem så var killarna ute å cyklade lite,jag var med ute, medans maten fixade sig själv på spis å i ugn, Pontus å Nicklas har fixat köttbullar,
Nu har dom suttit å kollat på bollibompa,med sin pappa,strax natti natti för dom så dom orkar upp imorgon bitti.
Själv ska jag nog försöka ta ett bad när killarna somnat,får plasta in handen först så ska det nog gå bra, gubben får hjälpa mig tvätta håret :)
Fast jag e så himla trött oxå,somnar väl i badet.får väl se vad det blir. Imorgon blir en lugn dag med ,å mkt vila.





min ny opererade hand

så här ser handen ut nu.


middag:kokt potatis,stora köttbullar,sås, grönsaker,lingonsylt

vilken natt å morgon,men med glädjande besked

Detta var nog en av de sämre nätterna på länge, vaknade från å till av att höger handen domnat så himla mkt å ofta,spelade ingen roll hur jag låg eller i vilken vinkel jag haft armen, sen vaknade jag av att jag var tvungen å hosta upp blod jag fått i halsen då jag började blöda näsblod när jag sov, det var bara sätta sig upp å försöka få det sluta rinna. jag vet att när jag blöder på nätterna då har jag fått sovit alldeles för lite å oroligt under flera nätter, så när det väl sluta så lade jag mig ned ,la armen på en kudde å lyckades somna om när jag då äntligen somnat vaknade jag av att gubben min kom upp han skulle ju åka å jobba, detta var vid 06 i morse då, han talade om att vi har en vatten läcka i köket, det har sprutat vatten under diskbänken ett x antal timmar inatt, var bara till att masa sig upp å kolla läget, turligt nog så sov killarna å nicklas har sovit hela natten.
Vattnet hade runnit ner i tvättstugan så där nera var det blött å det droppade fortfarande från taket, så gubben fick ringa jobbet å tala om att han ej kom idag heller( var ju hemma hela förra vecka pga kortisonspruta i axeln)
Så han fick även ringa till försäkringsbolaget  för jag skulle köra Jennie till Grängesberg där hon har prao denna vecka. hem sen då hade prinsarna vaknat å busade för fullt med pappa sin.Fixade frukost, gick med dom till dagis, ja Pontus cyklade förståss:)
Hem igen,fixade kaffe å fick i mig lite frukost själv,
Sen ringde min mobil, det var från ortopeden, de talade om vad det gällde å sa att dom hade en tid till mig i morgon , för operation av handen, undrade om jag ville ha den, snacka om snopen jag blev, har inte ens träffat läkaren bara lämnat in journalbladet sen den förra po på den andra handen, så självklart tog jag den tiden, så imorgon blir jag poerread i min högerhand, det ska bli skönt så man får det överstökat innan sommaren kommer igång ordentligt, Det var bara till att ringa dagis å få byta dagar så dom blir lediga på onsdag istället, det var inga problem det ,fixa lite andra samtal som måste göras innan operation,
Det var det glädjande samtalet jag behövde idag iallafall.
Vi for till Ludvika för att inskaffa nå pacninkar å muttrar å vad det nu var till kranen som vi måste byta till nu , sen på apoteket o handla DesCutan som jag ska duscha med i kväll å i morgon bitti.
Jouni fixade kranen när vi kom hem, fikade lite innan jag gick å hämtade killarna, var ute på em, men det har ju blåst så kallt ute solen har skinit men det har varit kylit.Hämtat Jennie från praon
Fixa middag, fått in killaran .
Sen har jag varit med Jennie till ridningen. När vi kom hem så hade jouni nästan fått båda killarna att sova,BARA nicklas som vaknade till när Jennie inte kunnde vara tyst,men nu sover dom båda,
jag ska ta nått att äta å dricka strax, måste vara fastande efter kl 24, å fram tills i morgon ,9.30 ska jag vara där så får ja se när sj operationen blir, den går fort , Grannen Janne kör  in mig till Lasarettet, sen får jouni hämta mig efter försäkringsbolaget å han hämtat killarna från dagis, tror det tar tid efteråt innan jag får åka hem på em.

nu ska jag bara kolla runt en stund

ha det kriver i morgon kväll om jag orkar

Underbara söndag

Då var det söndag igen, vädret e skönt  men det har börjat blåsa å bli moln på himmelen,
Har varit ute å tagit in tvätt å hängt ut ny tvätt. njuter varje gg jag kommer ut på altan nu efter vi flyttade om lite,
Så fint å känns mkt större.

Idag får vi se om vi börjar ställa upp våran stora pool, det tar ju en bra stund att få upp den ,
eller om det blir så att Gubben tar å börjar snickra på våran nya entre´vi får se vad vädret kommer tillåta.
Just nu e det bara Jag å Nicklas vakna , Flisan å Pontus sover så gott uppe i våran säng,Gubben ligger på soffan å sover, kollade visst hockey i natt, åsså var det nå mer.

Ska ta å duka fram frukost på altanen så man kan njuta ordentligt, har  fixat kaffe så det doftar så himelsk i köket , nu tror jag Pontus vaknat å e på G ned, om han inte busar med syrran först.Nu hoar han där uppe , rolig liten killen han e.
Bäst att ta hand om mina älskade barn,

ätit frukost på altanen. killaran sprang iväg med kompisar på en gg efter frukost,

Sen har vi fixat på tomten å haft oss, ingen pool blev uppsat,
Jag har bakat kola kakor, mums så det var gott,

Underbar lördag!

Det var så härligt till att vakna upp denna underbara lördag.solen skiner det e varmt ute, man bara blir såå glad, sen e det ju för jag ska till Synsam med:) nu ska det köpas linser igen, underbart,har varit uten nån månad man blir helgalen utan.
Tar prinsarna å näst äldsta prinsessan :)( det skulle hon inte gilla om hon såg )med till Ludvika.
Så blir det att handla lördags godis på Dollarstore oxå. kanske nått mer vi shoppar loss på när vi är på stan.

Nu blir det frukost, sen måste vi fara .
Hos synsam gick det bra, ingen sämre syn iallafall :) å det var ju skönt. så nu e man 1300 kr fattigare ,tog ut linser för 3 mån,
Efter det var vi å handlade god dricka, sen var vi in på ett cafe´å köpte glass , satt där å killarna lekte så Flisan å jag kunnde sitta å bara njuta av glassen, killarna kom å åt mellan varven. sen efter det åkte vi hem.

Nicklas somnade i bilen så det var bara till å bära in honom, så han fick sova vidare, lite för varmt att han får sova kvar i bilen,
Har tagit tag i altan ida har lyft ned hammocken på lilla altan, å satt upp ett annat bort på stora altan, så nu börjar det kännas mkt mer hemtrevligt ute oxå :)
Bara varit ute hela em å kväll.

middag: grillat kött, potatis. grönsaker

Fredag!

Så var det fredag igen då:) himmel vad veckorna går fort.Snart e det sommar lov för barnen, å det e dax för Flisan att åka till Cypern i 2 veckor:)

Vädret idag e strålande fint, himlen e blå, å det e varmt ute,
Blir till att äta frukost på altan tror jag, solen skiner där nu,Efter det så blir det till att vara ute ,för Pontus hann inte ens vakna till ordentligt förrenst han sa att han skulle ut å cykla, han e ju så duktig på det ,sån fart han har.
Jouni byggde en sandlåda igår kväll till killarna ,så det blir till att fylla den med sand idag.
Riktigt stor å rymlig blev den, idag blir det nog oxå att börja kolla å mäta ordentligt till utbyggnaden av entren,mannen min vill bygga ut den på sidorna å fixa ev flytta dörren neråt där trappen börjar, men det får vi se hur det blir en sak i taget,
Han ska ju ta det lite lugnt eftersom han fick en kortisonspruta i axeln i onsdags,

Flisan kommer hem ikväll med, det ska bli kul.Full rulle i helgen med.

Imorgon på fm ska jag in till ludvika för jag har tid till optikern, måste kolla synen innan jag får köpa linser igen, det var ju ett år sen jag kollade så det e dax,Äntligen så kan man få ta på sig solbripperna :)

Ja, idag blir det full fart som vanligt så får se om jag hinner uppdatera innan kvällern,

Ja, det har varit full fart här idag, jag å killarna har varit å shoppat lite mer sandleksaker, varsina lastbilar med grejjer till ,varsinna hinkar med saker.
Jag har äntligen köpt mig en vattenkanna till att ha ute,sen blev det lite annat smått å gott.
Sen har mannen min fixat sand att hälla i sandlådan, så nu e den full med sand å killaran har lekt som sjutton i den ,även haft kompisar här å lekt.
Nu e det bara 2 timmar kvar innan jag ska hämta Flisan vid bussen,fram tills dess blir det att vara ute med killarna, dom verkligen älskar att vara ute.

Tisdag

Så var det Tisdag å killarna e lediga idag, vädret e lite mulet just nu  9 plus så det kanske blir fint idag, vaknade tidigt i morse Nicklas ville inte sova länge idag bara till 07.00 , var visserligen vaken redan då jag varit å väckt Jennie. inte ens frukost eller kaffe har jag fått i mig, men nu e det dax för det. Pontus tjatar sen en timme tillbaka på att få gå ut å cykla, men han får vänta lite tills efter frukost.
Dagen har bestått av att vara ute i det fina vädret.

Solen skiner!

Nu har jag varit å lämnat barnen, på dagis, Väntar på att gubben ska komma tillbaka från vårdcentralen,se om han blir sjukskriven, Solen skiner idag å det e sååå skönt ute, ska hämta upp tvätt som jag ska hänga ut, å starta en maskin till.Ska fara in till Ludvika en sväng har ju glömt å lämnat in deklarationen, hmm inge bra.
ta å handla lite på väg hem sen.Igår var vi ute hela dan å kvällen killarna ville verkligen inte in, Pontus kunnde inte förstå när jag sa att det e kväller nu när kl var 20,00 ,han tyckte det var morgon fortfarande för solen sken himlen var blå å det var ju så ljust ute fortfarande. så det e inte så lätt för dom små att förstå.:)
Men väl inne så blev det direkt upp i duschen för prinsarna sen ned å kvällsfika innan lägg dax.

Efter det så ville Pontus gå å sova så det gjorde vi .Jag å mina prinsar.
Jag slumrade nog en stund med men blir ju så trött av att vara ute hela dagen, vi gick ut tidigt igår oxå.

Gubben målade entre trappen igår oxå, så det e fullfart på honom oxå:)

Nu blir det till att hänga upp tvätt sen en fika














Här är en bild på bänken jag gjorde igår
till mina prinsar å deras lekstuga.


Måndag 5maj

Då var det måndag igen då.
Killarna ska till dagis idag, åPontus bara väntar tills vi ska gå för han ska ju cykla dit,
Men först lite frukost,
Så nu har killarna lämnats på dagis, själv så blir det till att fixa lite, Gubben e ledig för vi måste till banken å fixa lite,
Så fika lite innan, när vi kom hem så var paappa här redan :)
Jouni  har fixat en ny bräda till entre trappen, räcket där var så murket, så fint det blev nu:)
Sen har Paappa å Jouni fixat till kran i köket, jag har varit ute å fixat, tiden rinner iväg så fort . dax att hämta killarna , medans jag gjorde det hann Paappa åka men han kommer tillbaka, vi var ute med killarna. Vi har fixat lite mera ute.
Det e en heldel vi skulle vilja göra, men just nu går det ej, så det blir väl i slutet av veckan:)
Killarna hade kompisar här till å från under em å kväll,
In kom dom vid 19 tiden eftersom jag skulle iväg å hämta Jennie vid bussen, Pontus följde med.
Hem gick upp med Pontus å läste lite sen sov han, sen har Jouni å jag hjälpt  Jennie med matten hon hade läxa å skulle rita sitt rum i skala, å mata allt så hon kunnde rita in ordentligt,
sen var det bara lite prat slumrade i soffan ,
Gick å la mig somnade direkt.

många dar igen

Lördag 26/4. Flisan kom hem igår, härligt, Vi hade det en mysig dag idag Gubben kom hem från Tyskland sent på kvällen, det hade blivit lite strul som jag ej tänker ta upp här,

Söndag 27/4: Grattis Mumma på din 61 årsdag!

Flisan åker hem idag för hon skulle ha nått möte med skolpoliserna i morgon mån,
Vi har bara varit idag.
Måndag 28/4
Mumma å Paappa kom idag, Vi var å köpte en spark cykel  till Pontus från dom å Nicklas fick en  bil av oss, värsting det var då, Gummi däck Fulda, den var inte billig men det var det värt,
Så pontus å Nicklas har varit ute sen efter jag å Mumma hämtat dom på dagis, Pontus blev jätte glad över sparken . å Nicke över bilen. Så hela em å kväll var vi ute,

Tisdag29/4:

Killarna var lediga, så  vi var ute hela dagen, bara in å åt lite,

Onsdag 30/4:

Flisan kom hem igen,Hon ville så gärna fira valborg med oss i år igen, för det e så mysig tradition dom har här med traktor åkning för barnen , å i första traktorn m släp så har dom en jätte stor snögubbe som dom sätter på toppen av brasan, så man eldar upp vintern eller eldar in våren kanske man säger:)
Så vi fixade lite innan , å så, Det blev bara Pontus som åkte traktor med grann pojken men det gick bra det med, Så medan dom åkte (tar ca 30 min ) att åka runt i Saxdalen. så gick vi ned till brasan Det var jouni ,jag barnen ,grannen som gick tillsammans. jennie  var i grängesberg hos en kompis å skulle sova där.
Kvällen var trevlig, å avslutades med fyverkerier.men dom kollade vi på här hemme för vi såg lika bra ,å det hade börjat småregna, Natta killarna ,sen kom Stefan en kompis till oss, å stanna kvar över natten .
Å Flisan sov över hos granntjejen Hanna.

Torsdag 1 maj:

Då var det bara softa, gubbarna sov när jag å killarna kom upp.
Körde hem Stefan på fm, han var såå seg så:)

Var ute hela dagen.
Just glömde ju vi fick ett halvt lasbilsflak med jord igår, så nu e det bara till å fixa.
Killarna å Flisan å jag åkte å köpte Penseer som jag har planterat nu.

Fredag 2maj:
Tjejerna skulle åka till Sthlm, men det blev bara Jennie som åkte med 08,00 bussen för Flisan ville vara kvar å sen orkade hon ej gå upp tidigt.
Idag har vi varit ute jag har kört en massa skottkärror med jord på baksidan, så kul. Var å köpte Olika blomfrön med, Pontus har valt  ut, så dom e sådda så får vi se hur dom tar sig, å solrosor har vi planterat med:)
GRillat med.

Lördag 3maj:

varit ute hela dan. Pontus har farit på sin spark hela dagen men på tidig em bestämde han sig för att cykla,för hans kompisar gör ju det, så han kom å fråga efter hjälmen sen ut på cykeln å cykla, lite svårt döm första 5 min innan han kom på hur han skulle göra, men sen så var det fullfart på honom, han hade inte ens tid att äta, eller nått, så honom fick man tvinga in å få in han nått :) så kul för honom å jag e glad å stolt med,:)
Fick ett tråkigt besked ang en nära släkting,men inte ett dödsbesked!!

Middag: grillade ribbs å potatis gratäng

Söndag 4 maj:

Ut gång för killarna så fort dom hade fått i sig lite frukost, sen ut å cykla för Pontus, det e det han gör mest nu, knappt tid för att göra annat eller så blir det nått annat en liten stund sen cykla:)
Jag har fixat ute idag med, grävt en ny blomrabatt. där jag sått mera blommor, så kul det e att hålla på å fixa, 
 Fick veta mera idag ang våran kära M. blir förflyttad till ett annat ställe.

Middag: Pommes å grillad korv 


RSS 2.0