Söndag!

Så e det då söndag igen. dagarna bara går å går.
Igår var vi till Ludvika en sväng å shoppa lite,
Idag blir det till att göra en rabarberpaj å ev åka till våran faster å hälsa på en kusin oxå. så kul att kunna göra det nu när syrran e här med, jag har ju varit till dom många gg men för syrran var det 1 år sen:), sen blir det grilla till kvällen.
Syrran ska färga håret på mig å ev klippa det lite. jag försökte rulla upp hennes hår igår för att det skulle permenentas men jag gav upp, det e så långt å så tar det så lång tid, helt enkelt så gick det inge bra, hmm jag blev skit sur för att det int e gick som jag ville.
men hon blev inte sur , hon höll med om att det var lite bökit.

nu ska jag sätta fart med pajen.

Jouren!!!

Helt otroligt!!
När jag kom  till jobbet igår, så sa chefen till mig att jag fick ta jouren, för den tjej som borde egentligen haft den som jobbat sen februari å e 18 ,ville inte .å chefen tyckte väll kanske inte det heller, men men. hon tyckte iallafall att eftersom jag har jobbat tidigare på willy´s å har mer erfarenhet av butik m.m så ville hon att jag skulle ta den :). det var ju bara min andra dag på detta ställe ju:) men det e kul att få ett sånt förtroende iallafall. Å allt gick suveränt bra.

Chefen skulle ringa mig i helgen å stämma av.
Det e så skönt att vara tillbake på det man e så bra på. Trodde faktiskt inte att jag ville tillbaka ,men detta e mitt liv bla, så underbart att få träffa människor å härligt med arbetskamrater.

Nu ska jag ängna mig åt min syster å hennes familj,
ha det  

fredag, jobba, å Sis kommer!

Vakna vid 7 när Nicklas vakna , himel så trött jag e då. huvudvärken ligger å gnor men den håller sig nog på avstånd. hoppas jag .
Har inte ens börjat med frukost än, eller satt på kaffe, bästa att göra det sist nämda nu så man piggnar till.nu så var det gjort.Pontus vaknade för 5 min sen alltså kl 8,55.

Så nu blir det till att fixa frukost .

Jo jag ska ju jobba idag med:) om jag kunnde komma ifrån redan till kl 14 då var det bra men senast 16 ville hon att jag skulle vara där.jobbar till 21,15., Killarna e ju lediga idag så det blir lite bökigare å fixa barnvakt, men det löser sig nog.
Syrran min kommer i em med :) men jag hinner nog åka till jobbet innan dom kommer.
innan jobb så ska jag mysa med mina gos killarn. å fara å handla så allt finns hemma till i kväll å morgon. 
 Få se om det blir några rader mer idag

ha en bra dag för det ska jag ha

Vilken Torsdag!

Uppe vid 7 då Nicklas vakna , fixade lite frukost, väckte Pontus åt, sen var det av till dagis till 9 tiden.
var in till grannen Nina prata lite hon ska tatuera sig idag:)  fått i födelsedagspresent . så jag ska med henne å göra det , vi har en tattuerare här i byn nu så det blir till han, kl 17 .
Vi passade på att fara in till stan en sväng strax efter 11, köpte hårfärg så man kan känna sig lite piggare kanske.
Började med att hitta en plånbok innan vi gick in på Rusta, hm, har försökt att finna ägaren men inte då finns inget tele nr på henne,
när vi sen satt i bilen så ringer min mobil, då e det chefen från willys som ringer å undrar om jag kan komma å jobba idag för dom hade fått nytt kassa system,som hon ville att jag skulle lära mig. gärna nu, men det kunnde jag ej men till senast 17 kunnde jag , så det var ju bra, sen ringer tattueraren å undrar var vi var, vi skulle ju vara där kl 12-15, nä nä, sa jag vi sa kl 17 för efter kl 15 passade det han bäst ,sa att jag skrivit upp det så då bad han om ursäkt ,men jag sa att vi kan komma till kl 13 för det passade oss perfekt eftersom jag skulle jobba med.
hem i en himlans fart å packa upp varor å säga till Jennie att hon fick hämta killarna vid 15 efterdom jag ringt å bett få ha dom längre för jag skulle jobba.
tattueringen tog kanske 1½ timme. hem fixa mat, prova mina jobbar kläder. hm, inte bra skjortan kunnde jag ha, ett par av 3 byxor oxå,
iväg till jobbet vid 16,30. Jennie fick ha koll på killarna.

Hemma efter ett tufft pass, 17-21,15

Det blir lite rörit i huvet med allt att hålla reda på alla plu ,man har ju glömt allt sen jag jobbade sist.
men det gick jätte bra, stod bakom å kollade men efter 3 kunnder så ställde jag mig å började jobba i kassan.gick skit bra , fast jag e van att jobba med cash guard.å dom inte har det på denna butik,

väl hemma vid 21.45, hade jag så ont i huvudet å hungrig, så det var till att kvällsfika med gubben, å ta medicin mot skallevärken,
Killarna sov.skönt, men när jag gick å la mig så vaknade Pontus till å hade svårt att somna  om han ville gå till Pappa som satt å kollade på film ,så det gjorde han, slumrade nog där för jag fick hämta honom, men han ville inte sova hos mig, jag fixade lite choklad till han då somnade han.
å det gjorde jag med kan ja säga.

middag:Pasta m köttfärssås.

onsdag, fint väder

Så har vi redan kommit till onsdag nu, dagarna går fort.
Lämnade killarna på dagis, hem skulle äta lite frukost å ta kaffe men jag skulle även boka tid för att besikta min bil, .När jag gör det e kl 9,15, tre min senare får jag en tid redan kl 10, jag har 40 min på  plus att jag måste iväg å köpa nu lampa till sidoblinkersen, men eftersom jag har en så snäll man så hängde han på så han köpte lampan å satte dit men vi upptäckte att det var fel, men men, Tog kaffe i bilen på väg in till stan,
Nu har jag besiktat den. det gick hyfsat bra ändå, det var ju första besiktningen sen jag köpte bilen.

Hem ,stekte ägg å bacon som jag längtat efter nu.
Sen började jag ringa på lite jobb, ringde Willys som jag har sökt jobb sen dom öppna, för ett halv år sen,typ
Pratatde med Chefen Camilla, hon hade hört att jag skulle ringa:) kul tycker jag.
Jag fick komma dit så fort som jag bara kunnde, så fixade med Jouni så han hämtade killarna på dagis,

Väl där å hon kollade mina pappar å fått hört att jag jobbat tidigare på willys i sthlm, så blev hon hel galen, hon bara ville ha mig dit,men hon hade ju redan anställt 2 nya, så hon visste inte hur hon skulle lösa det, men hon ville ha mig!!
Hon tyckte det var så bra eftersom jag kunnde willys konceptet. å kassorna å så.
Jag sa det det e ok, jag e glad om jag får in en fot bara ,e nöjd att få hoppa in om det behövs,
Hon skulle fundera å prata med hennes kontorist så fick vi se hur det skulle bli, jag gick väldigt nöjd därifrån kan jag ju säga.

Väl hemma så var det fullfart.

Killarna ute å far,

 jag var ute med å fixa lite.
Köpte en säng bla.

middag:Färsk potatis, grillat kött , kall lök å vitlökssås till , grönsaker

efter maten Stack Pontus ut för att cykla å vara med Kompisarna. Nicklas gick oxå ut.Ja med.
Vi kvällsfika med färska jordgubbar å grädde, å så gott det var.
sen efter det natti natti för killarna.
Gubben å jag intog soffläget å bara mös å prata
  natti natti

Tisdag

killarna lediga idag så vi e hela familjen hemma idag.men har bara tagit det lugnt
frukost sen for Pontus ut å cyklade, Nicklas ute med, jag fixade lite.

Måndag

Idag har det varit väldigt lustigt väder, sol å regn om vartannat,
Lämnade killarna på dagis till 09,fick väcka dom vid 8 tiden, båda grabbarna ligger i vår säng, var bara tvungen till det  nu i helgen så jag skulle få sova en hel natt.trodde ju att dom skulle sova bra när vi flyttat ned sovrummen å att Nicklas fick byta säng, hmm. men men, det e ju nytt för honom ,å Pontus har ju sovit hos oss så länge så,det spelar ingen roll.ska prova igen till helgen med att dom får somna i sina sängar.
väl hemma efter lämning så blev det frukost för min del. å sätta mig å läsa lite, men fixade lite oxå undertiden, Gubben var hemma idag, å blir hemma imorgon med:). så då e vi alla5 lediga.
var en sväng till banken i gränges min dator hade kraschat så jag kom inte åt internet banken, så nu har man fixat det plus att gubben fick ordning på min älskade laptop,har suttit med gubbens å Jennie´s laptop inge roligt, hittar ju inget på den:)
ominstallerat å fixat har vi gjort tills det var dax å hämta killarna, det fick bli med bilen för det stod som spön i backen, väl hemma blev det fika, sen gick killarna ut, regnet kom å gick,men dom lekte å hade så kul så.
vid 16 tiden hade jag bestämt mig för att åka å hämta mat  i ludvika, Var på Chinan å hämtade ,killarna for jag till Mc å hämtade mat åt sen hem å åt.
mera lek ute, sen kväller med bus inne.

Fick Pontus att sova vid 21 tiden, han blev störd av lillebror, å Nicklas han somnade strax efter 22. å nu sitter jag här.
ska ta å gå å sova jag med natti natti

Midsommardagen!

Då var midsommarafton över, inge roligt väder faktiskt, regn, regn å regn, mellanåt sol å blå himel. bra då kunnde vi fara till midsommar dans,men nej det ville sig inte, regnet vräkte ned.när det slutat var det ingen ide att åka iväg, utan det fick bli firande här på tomten, killarna for in å ut dom .medans jag fixade jansson, å grillspett, potatis.ägg. å lite annat.
efter en trevlig middag  med Jennie,Pontus,Nicklad jouni å jag så bestämdes det att vi skulle fara å hälsa på Stefan å hans tjej så sagt å gjort vi for iväg å han blev så glad så.kl var väl över 18,30 när vi hade kommit iväg. men spelade ingen roll.vi var väl där till 21 tiden då åkta jag hem med Killarna å Jennie för dom var så trötta, nattade dom sen åkte jag till baka å hämtade Jouni å pratatde lite mer :)
Innan vi åkte hem tog vi en sväng till sunnansjö å kollade lite, väl hemma var kl närmare 24,00.
satt å tog natta mat:) å pratade lite sen gick jag å sov, Jennie å Jouni var vakna men på olika håll en uppe å den andra i vardagsrummet.

Som vanlikt nymera sen pontus får sova i sin säng så vaknar han å kommer in till mig,men denna gg gick jag å la mig bredvid honom i hans säng, tills det var dax för nästa lillkille att vakna typ vid 06, fixade välling sen la ja mig bredvid han i sin säng, sen sov vi lite , tills Pontus vaknade igen men dp vid 07, helt sanslöst, han som kunnat sova till 8 minst,. får väl ta in honom igen i min säng redan på kvällen.spelar ingen roll.

Idag blir det bara lugnt, killarna e redan ute å leker . har hoppat studsmatta å leker i sandlådan å i lekstugan, nu e det nog lek med bilar på framsidan ,för nu ser jag dom ej, på framsidan var dom å körde bobcar.

nu ska jag gå å mata grannens kaniner , hej så länge.

Torsdag!!

Då var vi 1 dag närmare midsommar , å jag e så irriterad så ingenting tycks gå min väg idag, hmm
Men men, kan inte göra nått åt det.
Idag ska jag å barnen åka till Borlänge å shoppa lite . å handla inför midsommarn.

nu frukost sen iväg på ett ärende sen till Kupolen.:)
På kupolen gick det smidigt, Var på Mc å åt först,sen handlade skor till 3 av barnen så 5 par skor för drygt 650 kr ,inte illa, mkt rea det var:) men skohuset där är alltid billiga på skor.
efter det blev det fara vidare till Maxi Ica, å handla, mindre kul. men det var ju nödvändigt.
vi var hemma vid 17,30 tiden så hyfsat fort ändå.

fkvälls fika lite sen bara tog det lugnt efter varorna plockats upp, killarna i säng, sen kväller för mig med.
Fixade lite inför midsommar dagen bara.

en vecka sen!

Det har nu gått 1 helvecka sen jag skrev, hmm.
Felicia kom till oss efter hennes avslutning,hon fick åka med Mumma å Paappa hit,för dom kom oxå. så kul det var.På onsdagen så hade ju Jennie sin avslutning, då var jag å Flisan med å kollade, killarna var på dagis. Efter det fixade vi lite här hemma, å tjejerna var med Hanna,Hämtade killarna, sen var det fullfart :).
 Mattias kom ju hit oxå på onsdagen, så musigt grabbarna e lite tokiga i honom.


Torsdagen

Lämna Jennie vid bussen på morgon, sen hem till killarna få i dom frukost innan dagis, lämna grabbarna till 9. hem få i sig frukost, Mattias åkte efter det sen skulle jag till tandis.till 9.50. Mumma åkte med för vi skulle till Ludvika å kolla lite efter det.tandis tog en halvtimme, sen for vi vidare, Mumma bjöd på fika, efter det var vi å kollade  runt lite. hör å häpna vi köpte ingenting bara kollade, jo det gjorde vi ju, vi köpte varsinna sommar byxor 2 för 100 kr, så det tog vi :)
Hemma igen till 13 tiden tod vi en fika innan det var dax  att hämta killarna,det regnade så det fick bli hämtning med bilen.
efter det bara fixade å donade vi å förberedde middan.

middag:Mummas goda vitlökspotatisgratäng, å grillat kött, grönsaker



Fredag


Dagis var stängt så killarna var hemma å myste, ute hela dan, som vanligt :)
fixat med tvätt å lite allt har jag gjort,
annars bara varit

Lör söndag

Helgen har vi varit ute å fixat lite.Vi fixade killarnas lekrum så dom får sova där istället för uppe, Jouni delade på våningssängen så nu har Pontus å nicklas varsin säng, Eller Nicklas har en storsäng nu, Pontus har ju alltid haft det. 
sen så ska vi flytta ned vårat sovrumm med så Jennie får övervåningen själv:) eget badrum med dusch å toa.
Efter Mumma å Paappa åkte så tog jag tag i jennies rum å började bära upp saker,å hennes säng bla.sen tog jag ur våra madraqsser ur ramen ,men den fick Jouni plocka sär själv.å bära ned.
nattade killarna sen gjorde jag klart sovrummet.Jennie´s rum får hon fixa ordning i själv, har bara skruvat ihop hennes skrivbord, å satt dit sängen,
Så skönt att ha sovrummet nere nu,


Måndag:

Killarna till dagis till 9.hem käkade frukost med Flisan,
Tvättat, å fixat.
bara varit,
tog en fika med Nina.
Hämtade killarna till 14. sen fullfart.
Natten för Nicklas i  stor säng gick jättebra, han kom in till mig tidig morgon,
så skönt nu när han kan gå upp själv.


Tisadag:

Grattis Nina på 35 årsdagen!!

Körde Flisan till bussen nu på morgonen, så nu far hon till sthlm å det e bara 3dar kvar tills hon åker till Cypern i 2 veckor!
Killarne e lediga idag. ute heladan, ätit lunch inne, sen ut igen.

Grannen Nina kom å fikade lite.

Hämtade Jennie på kvällen, så överraskade hon blev när hon öppnade dörren till sitt gamla rum, hihi, hade inte sagt nått till henne, men hon blev glad ändå.Hon har fixat mkt i rummet sent på vällen.


Onsdag:

fint väder.
Lämnade killarna till 9 på dagis ,hem grannen undra om jag ville ha lite fika, å det säger man inte nej till,trevligt sällskap på morgonen. :). satt där till kl var 11,30 .tänk vad tiden går när man har trevligt, hem väckte Jennie.
fixade lite. hämta killarna vid 14.sen ute en stund, fixa käk, Jennie fick vara barnvakt till minsat lillebror för Pontus å jag  skulle möta Jouni i sunnansjö, för att hjälpa honom att utföra lite jobb.
väl hemma 2 timm senare så sov Nicklas , dax för Pontus att sova med.

nu ska jag ta kväller med en bastu stund. å mys.

kvällsfika med varma mackor å mjölk.

Skolavslutning

Japps, det e det,men För Felicia hon slutar idag hon, å tyvärr kunnde jag inte åka ned till henne, Det e första gg som jag inte ser hennes skolavslutning:( men ibland e det så inte mkt att göra.
Imorgon har  Jennie avslutning!
Var å lämnade killarna på dagis , Nicklas skulle bjuda på glass idag eftersom han fyllde år i lördags, så lite gott får dom idag,
Idag e det himla blåsigt ute,det tar i rejält, än så länge inge regn fast dom lovat, men det hinner komma.
Idag bler det bara städa av lite skulle behöva fara iväg lite ,men får se om jag orkar om nån timme.
Ska ta nått å äta kanske, det blev en kopp kaffe hos grannen när jag kom från dagis,:)
Har inte riktigt nån lust att ta tag i sakerna idag känner jag ,vill bara ta det lugnt.
Flisan kommer hem igen ikväll, det ska iallafall bli roligt, hon åker ju nästa lördag till Cypern med hennes bästa kompis Hanna ¨å hennes mamma å mormor, det ska bli kul för Flisan .
Jag har sagt att Jennie å jouni å jag skulle åka utomlands i höst, så hon oxå kommer iväg nånstans ,det skulle vi alla 3 behöva.
Ska kolla lite vart vi ska åka.

skriver mer sen, måste ta tag i en annan grej nu.

Söndag!

Dagen började lagom tidig, solen gassar förfullt det e helt otroligt varm redan vid halv åtta på morgonen.!
Idag blir det att fixa tårta så ska vi fira Nicklas igen med grannen å barnen, det blir på dan innan Älskade flisan åker till sthlm idag, men hon kommer hit om några dar igen , sen ska hon ju till Cypern i 2 veckor, hon far den 20 juni. e så glad för hennes skull.

Nu ska jag fixa frukost till dom som e vakna alltså Jag å nicklas:)
Medans jag fixade frukosten så kom pontus ned med, sen var det till att väcka tjejerna med,
barnen badade i poolen en stund, även de små å jag med, jätte skönt, sen fixade jag tårtan till nicklas så vi skulle hinna fika lite innan Flisan skulle med bussen, lite stressigt vart det,men vi hann.
 Så nu e hon snart framme i sthlm, å vi ses snart igen.
 Nicklas somnade i bilen på väg till bussen å sov när vi kom hem så jag å Pontus tog oss ett svalkande dopp i poolen,
Å nu e det dax för middag

Nu har vi ätit å barnen har farit ut med kompisar, även lilleman.
Ska ta å gå ut å kolla vart dom små liven e nånstans.

Vad tycker ni om min nya sida?! cool

Grattis Nicklas på 2 års dagen 7/6!

Idag blir lileman stor!  Hela 2 år blir han, tänk vad tiden går fort, man hinner ju inte med snart.
Har fixat lite, till Prinsen.

Fick ett underbart telefon samtal på fm,när jag höll på å stadade av lite. Det var "mamma" Eva Flisans gudmor som ringde, å undrade om dom fick komma  å fira födelsedagsbarnet, för dom var i grangärdet, å hade kommit dit igår för att fiska å komma till oss, men dom ville vara hemliga så dom skulle inte ringa förrenst innan dom skulle komma till oss.å gissa om jag blev glad, kunnde ju inte hålla tårarna borta medans jag pratade med Henne,:)Så glad blev jag.
det var bara till att sätta fart, For å handade det jag skulle ,när jag kom hem var dom här redan:9 bara släppte allt då

Nicklas fick två tält med en tunnel. Pontus fick oxå en sak en jätte cool frisbee, ban blåste upp den, typ som en hallogen ballong var det.
tjejerna fick varsin 100 lapp.
Vi fikade lite, dom ville inte ha tårta, utan tyckte jag kunnde fixa den till imorgon,. räckte med kaffe å fikabröd.
 Hade kokat potaits som jag skulle ha till potatis salladen , så fixade ihop min goda potatissallad med, hackad lök, vitlök, creme fresh, salt, svartpeppar, lite majonäs.
Grillade flinta stek till det. mums så det var gott.Så vi åt allihopa.

Efter det hade kl farit iväg igen, så hon var nog omkring 20 tiden när dom for till grangärdet å husvagnen , å skulle fiska lite innan dom åker hem på söndag.

Resten av kvällen bestod av att vara på tomten med killarna.
fick dom att sova vid 22 tiden.
Tjejerna badade i poolen. tills himla sent:)
sen efter det tog dom en prommis,

Dagen har varit helt underbar.

Några dar igen

Onsdagen med begravningen gick bra, det var fint,
 Fika efterråt, oxå trevligt,

På kvällen åkte jag å barnen till min syster för Sandra skulle ta studenten på torsdagen, så vi for i väg,
lite varmt att åka,men det gick, körde på 2 timmar :)
Väl där så hade små kusinerna somnat,Pontus å Nicklas var vakna hela vägen upp å busade så :)
Tog lite fika, innan vi la oss oxå.


Torsdagen  å student!

Var uppe i tid,för att hjälpa syrran å fixa lite gjorde klart smörgåstårterna,bla. klädde Nicklas, Pontus gör ju det själv liksom Jennie å Felicia.
Käkade lite frukost innan vi for.
Som Överraskning till Sandra hade Hennes bror Jocke kommit upp, han hade fixat en riktigt snygg raggarbil:)
Hon var så fin så. när hon kom till oss där vi stod såg hon först inte Jocke, men när bröt hon ihop av glädje, så glad hon vart av att brorsan hade kommit!

Vi kollade lite på alla som hade tagit studenten i karavan tåget av bilar å traktorer som åkte, sen bar det iväg hem till syrran för att fixa klart å duka,
Blev fika sen när Sandra kom hem med Jocke.
Barnen lekte ute, Dom kom å fikade med.

resten av em bara var vi å hade det trevligt,
Sandra  skulle ut å fira med kompisar senare på kvällen så hon tog sig en liten tupplur
 resten av våran kväll var vi ute på altan å kollade på barnen som lekte så fint å hade så kul .

Fredag å nationaldagen!

Idag blir det hemfärd.

Packa i ordning våra saker å ut i bilen med dom, fika lite prata lite , barnen har plaskat lite i en balja.
Tiden den bara försvann,Nicklas sov middag, kl var väl vi 17 tiden när vi började åka hem.
Väl hemma var det till att packa ur bilen ,Pontus sov nästan hela vägen hem, väckte honom i Falun.
kvällen sen bestod att bara vara,

sol å längesen jag skrev!

Det var en vecka sen jag skrev nu, hm haft mkt å göra,
veckan som gått har bestått av att tagit bort stygnen den28 juni, det gick bra å det såg fint ut, så nu har jag en handskena å ska vara försiktig ett tag till,
sen har det varit annat strul med försäkringskassan, orkar ej ta upp det ,Flisan stannade tills på måndag morgon istellet för på söndan,(26/5).
30 /5 fredagen körde jag å killarna pappsen till jobbet han skulle på firma fest,så det blir till att hämta honom lite senare på kvällen:),
Å så sent blev det ej, Han ringde vid 22 tiden, å bad mig komma,han hade råkat ut för en liten olycka, så det var bara till att sätta in killarna som inte hade hunnit somnat i bilen å åka,hans chef ringde å kollade oxå så jag var på väg å om jag hittade där dom var,fick lite guidning den sista biten, innan falun.
sen hem stoppa grabbarna i säng,dom somnade på väg till jouni, sen sov dom.
Helgen annars var lugn, satte upp poolen på fredan å fyllde den på lördag em, det tog några timmar, det e ju 17000 l vatten som ska i .
denna vecka hitills har varit lugn, det har varit sånt fint väder så när jag hämtat killarna från dagis så har vi varit ute tills läggdax,bara ätit. Pontus vurpade igår på cykeln ordentilgt, så han har rejäla skrap sår på ena armen å benet.
Tisdagen.
 Har jag bara tagit det lugnt. var till apoteket fixade lite , köpte alovera gel som jag måste smörja Jennie med. hon kollapsade i söndags i stallet då hon å kompisen först varit ute å solat, 1 timme på var sida hm, inte smörjt sig heller, å inte druckit ordentiligt, Fick hämta henne därifrån då hon typpat av, å hade frossa.
så henne har jag haft hemma, Gubben var ju hemma igår med, efter sin lilla olycka i fredags.
men han e på jobbet idag iallafall.

Imorgon Onsdag ska jag på begravning, inge kul men så e det, senare på kvällen åker vi till min syster för att
vara med på Sandras student på torsdagen, har hela barna skaran med mig,det ska bli kul. skriver mer när jag kommit hem,
På lördag fyller ju Lilleman 2år med:) det ska vi fira.

                     Ha det

RSS 2.0