kall morgon

Så har man vaknat till en kall morgon igen, nu e verkkligen hösten på G här.MInus grader imorse med.
Men dagarna har varit fina med solsken.nu ser jag solen som kommer fram i dimman.

Helgen som var var Jouni hemma efter en 2 v vistelse i Sthlm, killarna var så glada över att pappa kommit hem. Så det var mys å bus hela helgen,
Jennie sov hos en kompis för dom skulle åka till Rättvik på hästtävling, där Jennie´s foderhäst skulle tävla,

PÅ måndagen så var det tyst å tomt älsklingen åkte tillbaka till Sthlm på natten å killarna var på dagis, Jennie i skolan.
Jag fixade lite här hemma, åkte å handlade efter ja hämtade killarna på dagis.

Idag e prinsarna lediga,Har inte riktigt kommit på vad jag ska hitta på med älsklingarna idag, får se hur Nicklas mår, han kräktes i gårkväll, visserligen bara 1 gg men endå,  så jag vet ej om man kan säga magsjuka eller om det var nått tillfälligt bara, får se här på fm.

Ska strax fixa lite frukost åt oss, Pontus kollar på Turtels som vanligt :), jag var så dum så jag köpte en ny sån igår, fast jag har sagt att han inte ska ti´tta på dom, för han blir så busig å ska vara turtels,  hmmm. får väl se hur han blir idag då.

Fixa lite kaffe så man kommer igång.
 skriver senare vid tillfälle å tid för tiden för mig själv den e liten numera.
Jag ska jobba på torsdag,

tisdagskväll

så var det tisdag kväll, å det e mörk ute.åkyligt, i morse hade vi 1,5 minus grader, så kylan kommer sakta men säkert.
Det var ju ett tag sen jag skrev det har väl hänt en del men inget jag tar upp nu, var ute i skogen med Prinsarna förra veckan å plockade 12 liter med höst kantareller, det finns så mkt, ska faktiskt ut imorgon efter jag lämnat killarna på dagis,ta picknick korg med kaffe å  macka :) å plocka lite mer, fast denna gg ska jag torka svampen.
Var med Nicklas till jouren i söndags då han hade massor av blåsor på både händer fötter, rumpan å även i munnen.
Inget fraligt et var det jag själv misstänkte, höst blåsor, så han fick vara hemma i går,men han lider inget av dom å har inte haft feber heller så han kan gå till dagis imorgon, dom kommer vara ute i skogen på fm.

Själv var jag till läkaren på fredagen å fick lite medicin utskriven, :( .
Gubben har varit i sthlm i 2 veckor nu å jobbat, men han kommer hem på fredag .

Å min Flisan har varit hos oss i  1 helv vecka med, hon åkte i söndags till sthlm igen.Så underbart när hon kommer hem,

I går blev Jennie med häst efter det jag sagt ja till att hon ska  ha häst på foder :) så nu e hon så lycklig, äntligen kan hon rida så mkt hon vill. Det krävs ju en hel del av henne,

själv har jag inte jobbat så mycket  jobbade 2 pass förra veckan, kanske blir 2 pass denna vecka med, jag skulle ringa jobbet när jag kunnde jobba.

 Skulle vilja fara på kryssning med min älskade man, skulle vara skönt att få bara rå om varann en helg helg,med god mat å så:) Jag skulle nöja mig med att bara få gå ut å äta själva.
Får väl se när det kan bli nått av dom, vi ska ju åka till London med Tjejerna nu i höst bara det ska bli underbart att få vara med dom själva utan små prinsarna, Få  mysa med dom.

nu blir det fika med Prinsarna  återkommer senare.


torsdag grått å mulet

Så e det torsdag igen, igår kväll kom mumma ja paappa till oss, en riktigt trevlig överraskning, jag jobbade igår 11-18. så Jennie fick hämta killarna , å det hade gått bra.dom hade ätit när jag kom hem ,så det var bara till att slänga isig lite mat sen satte jag fart med städning, Jennie hade fixat disken, Tack gumman.
Killarna hjälpte till, men dom var så trötta å busiga så. Å killarna fick lite presenter av mumma å paappa, när dom kom, så killarna kom inte i säng förrenst sent. men det gjorde inget, killarna  å jag bjöd Farmor å farfar på kaffe å bullar :) Paappa älskar ju bullar:)
Så satt vi å pratade lite innan det var dax för oss oxå att sova.
Jag å paappa hjälptes åt nu på tidig morgon att vika ihop själva poolen, för det e lite svårt själv, sen in med det i garaget, skönt nu e det borta med. sen blev det lite fika innan jag väckte killarna,men Mumma å paappa skule fara vidare nu på morgonen, men dom kommer på lör eller söndag igen, vinkade av dom. jag började fixa gröt frukost till killarna innan jag skulle väcka dom, men medans jag håller på så vaknade Nicklas, å ropade på mig. sen vid 08 tiden vaknade Pontus, en så härlig morgon vi hade :) lämnade killarna på dagis till 09 , sen hem började måla entren, så den e klar nu.med målningen.
så blir det lite fika för min del . får se om jag far ut nått sen, skulle behöva fara till Jysk å köpa lådor till killarna, men får se om det blir idag eller imorgon.

grått å trist

Det e iallafall uppe håll i regnandet, skönt.
Mannen min åkte till sthlm i natt vid 03 tiden,för ännu en veckas jobb där.Nicklas å jag e uppe bara nu, ja Jennie har åkt till skolan. men Pontus sover, fortfarande å kl e 08.16, han somnade om i morse då han vaknade vid halv sju, så det känns skönt att han får sova lite till.
Idag e vi lediga,har sagt så många dar att vi ska baka bullar, så idag hade jag allt tänkt det, nu vaknade Pontus, han ropar på mig skriver mer sen 
Det blev frukost, å  bus. sen for vi å handlade på mitt jobb.(willys).
hem, käka lite, mera bus. baka bullar gjorde vi på kvällen efter middan.
såå goda dom blev !! Å killarna var jätte duktiga på att baka

regn måndag

Regnet bara fortsätter,så tråkigt, men det e sol inne iallafall :) Gubben e ju hemma han ska till läkarstation idag på fm så han åker nte förrenst i natt,.
Har lämnat killarna på dagis ,fika lite med gubben, innan vi ska hjälpas åt att fixa entren, nähe så blev det visst inte dom ringde från jobbet å undrade om jag kunnde hoppa in,  å det gjorde jag,jobbade 11-18. men Jennie hinner inte till sin ridning idag ,men det gjorde inget tydligen hon var så trött så.
När jag kommit hem hade Jouni snickrat en bänk i entren, så himla fint det blev, jag blev aldeles tårögd så fin har han gjort, ni ska få se snart.
Han hade hämtat killarna vid 16 tiden på dagis å sen hade dom varit ute i två timmar, killarna hade fått hjälpt honom, Pontus hade fått använt spikpistolen , å vanlig hammare, Nicklas hade fått skruvat :). Alla mina 3 killar hade varit jätte duktiga,men måste nog säga att min största älskling var duktigast, han hade målat oxå innan han hämtade killarna, jag får måla en gg till i veckan .
Så när jag kom hem var det bara till å sätta sig å äta,
Killaran busade nån timme till sen var det sovdax.

Så vid 21. 30 var det lugnt, saunade å planerade ombyggnade av bastun, jag ska börja riva den i vecka.

nu blir natti natti

Tråk söndag

Det e sannslöst, det regnar idag  med, vi som skulle måla klart ute idag,men det blir inget med det.
Idag var det Nicklas som sov länge, vaknade strax efter halv nio, pontus strax efter åtta, så lite sov morgon blev det allt,

Frukosten blev sent, men det gör inget då killarna lekte så bra å hade så kul.
Efter frukost så fortsatte grabbarna å leka  på sitt rum,
Sen ringde en kompis till Pontus å ville komma å leka ,men Pontus ville vara ute i regnet, så det var dom ett tag sen kom dom in å lekte i deras rum. var nog där inne ett par timmar å lekte,sen ut en sväng igen å in för att fortsätta leka,
jag har börjat med middan brynt kött å  har det små kokandes på spisen, så det blir mört å gott.

Fixat tvätt å lite annat idag.

Så nu haar jag rett av grytan, mm gott det blir.Satt på potatis med, ska fixa lite grönsaker med.
Killarna leker med en kompis fortfarande.

Ska hämta Jennie vid bussen ikväll,
Å vi har turen att få ha pappsen hemma imorgon då han ska till läkarstation vid 11 tiden så han åker på kvällen istället, härligt:)

nu ska jag duka fram å fixa resten som ska på bordet.

Fre-Lör

Idag var killarna lediga, så skönt att bara ta det lugnt på morgonen. Frukosten satt vi bara å mös med tända ljus,
Pontus kompis kom precis när vi skulle sätta oss å äta kl, 09.15. hmm. men han fick gå hem å vänta. Sen efter det så klädde Pontus på sig å sprang öve till Kompisen, jag å Nicke fixade lite inne. jag e så stressad ska åka till Borlänge med Jennie i kväll för hon åker till Sthlm då ,e borta över helgen.Jag hade tänkt baka lite bullar med idag ,men jag hoppar över det, Får bli i morgon. Hämtade Jennie i skolan hon slutade tidigare, färgade håret på henne, försöker få bort det svarta. Det blir bättre.
middag efter det, sen for vi till Borlänge, medans vi for dit så kom gubben hem :) så det blir mysigt när vi kommer hem. äntligen en hel helg.

Väl hemma, så fixade jag lite kvälls fika ,beståenda av, korv m bröd till killarna, å skagen bagetter till oss.
killarna kom i säng vid 21 tiden. skönt att bara få sitta å mysa själva .



Lördag morgon , vaknade tidigt av att Nicklas ville ha välling, det fick han i hopp om att han skulle somna om, men icke då. så det var bara till att kliva upp före sju. fixade undan disken som jag inte tog igår, men det var bara från det vi fikade.
Idag hoppas jag på att det e uppehåll i regnandet för vi hade tänkt måla entren idag,just nu ser vädret ok ut,men det hinner ändra sig.
Ska börja med frukost, framför allt göra kaffe. så man kommer igång.

Skulle även vilja åka på loppis som dom har på Hammarbacken det e jättestort, kul att kolla lite. men vi får se vad det blir.
skriver mer senare.Då det började regna lite så var det ingen ide att fara på loppis. vi började måla när det slutade regna, 
Men det började igen, så jag målade klart på insidan av entrén bara sen får vi ta ute vändigt senare,

Jag å killaran for å handlade lite.
Fixade middag.
sen blev det bara gos resten av kvällen å lite chips å dip, å läsk.
killarna i säng vid 21.

Middag: Kokt potatis, stekt kött, egen karl johan sås, grönsaker.

natten till torsdag

det e natt, jag kan inte sova längre, alla tankar snurrar. Skulle behöva få ur mig massor,men jag vet att det finns vissa som läser å känner mig ,så kan jag ej säga allt,
Onsdagen var bra, Pontus var hemma ,men imorgon (tor) får han prova att gå till dagis några timmar, jag måste iväg till jobbet en sväng å till arbetsförmedlingen med ett papper dom skulle ha haft  i fredags.sen tänkte jag klippa klart, bryr mig ej om det regnar lite måste få det gjort.
Får se sen vad man hinner innan jag ska hämta mina underbara Små killar,Har börjat fundera på vad man ska hitta på i helgen, skulle vilja åka å bada med de småliven ,men jag vet oxå att vi ska bygga klart entren, eller så klart vi kan innan vi får hem fönstrena som vi ska ha runt om.
Jennie åker nog till Sthlm om jag hittar en buss som går från Borlänge på kvällen eller em.

Ibland önskar jag att vissa saker gick att ändra på eller man vet att det kommer bli bättre, eller en viss person kan ta sitt förnuft till fånga å höra av sig. men  det lär aldrig bli så.Tyvärr. hon kommer alltid finnas o mitt hjärta, å även i två små killars liv oxå. i en stor killes hjärta med.
vilket dravel jag skriver nu.

Den 14/9 ska jah ha en klass. Mary Key. Så bra produkter det finns, jag bara älskar det, nu har det kommit mer smink oxå, tänkte satsa lite mer på det tror jag denna gg, ska ha en fondetion oxå ,för det var någon som gjorde slut på den för hennes var slut. hmm, Döttrar :)
Visst kostar det , men det e det värt. man måste få lyxa till sig nångång.

Sen veckan efter så ska jag på Lingon å Blåbärparty, hos Syrran. det ska bli kul det med.

men man kanske ska ta å försöka krypa till kojs, vill men ändå inte,
Just när mannen min kom hem i lördags där å överraskade oss som jag skrivit tidigare, så när vi bastade sent på kvällen, så frågade han mig om jag skulle kunna tänka mig att åka till Karibien tänk vilken kryssning, den skulle vara 10 dar å många ställen skulle man till under den tiden, det låter ju helt fantastiskt , Å inte var det speciellt dyrt heller, han hade fått ett pris på 16000 kr / person. å då var allt utom alkohol inräknat under hela resan, så det var himla billigt, klart det skulle vara kul att få uppleva det tillsammans. men vete sjutton om jag skulle kunna lämna barnen så länge. det e det värsta.

Vi får nog börja med våran London resa vi ska göra med Jennie å Felicia istället, det e lite kortare tripp iallafall.
Den håller vi på å diskuterar om när vi ska åka, jag vet att dom kommer bli super duper glada när vi ska åka.

nä nu ska jag nog försöka sova ialla fall , får göra lite te innan .


somnade efter ett tag, vakna när kl skulle ringa när Jennie skulle upp, gjorde välling till Nicklas som började gny å bli orolig.
Sen sov vi till kl ringde 7,30, killarna var inte med på att vakna då inte, båsa 2 ville sova vidare, men det får dom göra imorgon då dom ska vara lediga.
Jag har varit en sväng på jobbet, å varit till arbetsförmedlingen lämnat in ett papper, sen for jag till min faster i Gränges på fika, så trevlig så. Nu e jag hemma igen ska plocka in lite varor jag handlat, sen lite fika innan jag ska hämta mina Prinsar på dagis.
Åker därefter till sunnansjö  för att fixa lite , så tar vi med oss korgen med lite fika ,för det gillar grabbarna.

Det gick bra med det vi fixade han klart innan regnet kom, fika gjorde vi med.
Väl hemma vid 16,30 så var det dax att börja med middan, Jennie var hos Frida i Gränges så det var bara jag å killarna som skulle äta,KIllarna lekte medans jag fixade maten.
Efter middan, så blev det lite lek innan bollibompa.
Efter bollibompa ville Pontus kolla på film, Turtels såklart:),
Snart e det dax att sussa kudden, men vi måste åka å hämta Jennie först. om hon nu inte bestämmer sig för att sova över hos Frida.
Själv e jag så himla trött att jag inte orkar vara vaken länge till.Skönt att killarna e lediga imorgon, då behöver jag inte ställa nån kl.

Nu ska jag ta tag i grabbarna .lite kvällsfika,

Middag:Potatis , snitzel, citron, remoladsås, kokt broccoli.

Regnig tisdag

Regn rusk,nu har vi lämnat Nicklas på dagis, Pontus får vara hemma idag med, tror han får gå imorgon till dagis, han har piggnat på sig så mycket så han skulle orka en dagis dag.,men får se på em.Dom blir lediga på fredag så vi kan ha lite lugnt hela fredagen.
Idag skulle jag å Pontus fortsätta klippa resten av gräsmattor men iom att det regnar så får vi vänta till imorgon, så det blir en softar dag, eller  nä, det blir tvätta å städa av lite innan helgen kommer,
Men först kaffe å frukost.
Nu har vi tagit det lugnt ett tag, varit å handlat med .lite fika nu sen hämta Nicklas till 14,00 på dagis.
Sen blir det förberedelse inför maten som blir tacos.
Just nu sitter Pontus å 2 st kompisar till honom å kollar på turtels,som har blivit hans favorti film.sen for dom ut.

Killarna hjälpte till att skära grönsakerna, dom båda e så duktiga.

åt, kollade på Bolibompa.

middag:Tacos

måndag morgon

Nu e det måndag morgon å det e hisklit tidigt, kl strax efter 04 på morgonen. jag har precis skickat iväg min älskade dotter Flisan å min älskade man till sthlm, .
Pontus har gnutt till lite bara en gg, men jag har laddat med alvedon å vatten till han, jag ska gå å sova strax, innan jag ska upp igen med barnen å Innan jag ska väcka jennie oxå han ska väl upp strax efter 06 hon,
Pontus blir hemma idag från dagis så  han missar terminens första gympa , men det e viktigare att han blir bra .Nicklas får vara själv på dagis, men det grejjar han,Pontus får följa med mig å klippa gräsmattor istället det älskar han , Å jag måste ringa jobbet å avsäga mig dom 2 passen som jag just nu har.Det e synd men jag måste tänka på Pontus.
Skriver mer senare idag nu ska jag gå å lägga mig en stund igen 
KL ringde vid 06,30 för att jag skulle väcka Jennie, men hon ville då rakt inte gå till skolan idag då hon var helt slut å hade varit vaken tidigt i morse, så gick å la mig igen, kl skulle ringa 7,30. men vid 07 ringde mobilen, då var det min älskade man som ringde å ville tala om att Flisan var lämnad i Östberga,å han var på G till jobbet.
Så jag luckade slumra till när kl ringde igen. men vi låg å mös en stund innan Nicklas å jag gick upp, Pontus lät vi sova,Medans jag tog fram kläder till Nicke så vaknade Pontus. å ville att jag skulle gosa lite med honom, å såklar man gör det när det finns tid, Sen upp å klä på grabbarna å i med frukost, Pontus å jag käkar en bättre frukost efter vi lämnat Nicke på dagis.
Väl hemma igen, så blev det frukostigen. kollade lite film, sen for Pontus å jag till Sunnansjö för att klippa gräsmattor.
var klara vid halv ett tror jag det var. käkade lite när vi kom hem. sen har vi bara varit en stund, innan vi hämrade Nicke på dagis. Nu Ska jag fixa maten för det blir till stallet på kvällen då Jennie ska rida.
Skriver mer senare

middag :Pannkaka, sylt.

For iväg till ridningen  18,20. kom hem igen vid 20,45. killarna tyckte det var så kul så.
Killarna fick lite gröt innan det var dax att sova,Pontus somnade i soffan å Nicklas skulle sova i min säng å somnade på en gg.
Grannen ringde å frågade om vi hade kvällsfikat för dom hade så många toas kvar å hon ville inte slänga, det hade inte jag å Jennie gjort utan vi skulle, så Nina kom över med dom, ,så stod vi å surrade lite .

Lagom till vi surrat klart kom Jennie ned från duschen, så då blev det toast å choklad, såå gott, Tack Nina!
Sen satt jag å kollade lite på tv å läste ,men ögonen ville nått annat, så det var bara att krypa till kojs, Jennie med.

söndag. kyligt ute

En härlig morgon,men kyligt ute.Pontus har haft såå ont i halsen i natt. så nu blir det starta med 10 dagars penceliinet som vi fick utskrivet. NIcklas vaknade tidigt idag, som vanligt iof sig. men han blev glatt överraskad när han såg sin pappa i soffan.
Pontus vaknade strax efter 8. Han blev lika glad han över att se sin Pappa hemma.
Sen var det full fart, strax efter 9 så var vi alla 4 ute redan, det var bara tjejerna som sov,Jouni började där han slutatde med våran nya entre som han gör å bygger om.
Nu har han tagit bort sidorna på trappen , inga räcken finns kvar, jag har skruvat bort bultarna på trappen,å tagit bort alla brädor så nu får vi gå in å ut på baksidan, en stund.
Nu e nya brädorna å entren e bra mkt större nu.Nu e det bara fönsterna som ska vara runt om å resten av taket kvar, men det får bli nästa gg han kommer hem. då färgen kommer oxå,så jag kan måla.killarna var ute hela dagen dom med, vi var bara in å åt sen ut igen,
Middagen som blev sent,bestod av en blandning.

Pontus har fått feber nu på kvällen , 38,5. inte så mkt mem trots det feber, å halsen ser ut som jag vet inte vad, så nu e det helt klart halsfluss han har, den stackarn. Körde tjejerna till Gränges efter maten.
Gjorde ordning killarna strax efter 19, då dom båda var såå trötta. Pontus fick jag i Kåvepenin.Burfen, Alvedon, så han borde klara natten bättre.
Vi bastade å bara var ett tag, innan jag hämtade tjejerna från Gränges igen. Kvällsfikade allihopa sen var det dax för brudarna ått sova eftersom det  e skola imorgon, å Jouni å Flisan ska upp tidigt .då dom åker till sthlm igen båda två,
Det blev sängen för min del oxå. måste passa på att sova jag med  då jag ska väcka dom vid 03,45.

natti natti å vilken underbar dag detta har varit, på många sett

RSS 2.0