trist dag

rått å riktigt trist väder idag e daet, regnet hänger i luften.
Jag jobbade igår, det gick super som vanligt :) lite trött var man när jag kom hem, (14.45-21.15)
Men så pass pigg att jag letate upp glassbilen iallafall .:) han hade mailat mig å hört om jag skulle ha glass som igår å det skulle jag ju,men tänkte inte på att jag jobbade kväll, han e här vid 19.30-20.30 tiden, å gubbens plånbok hade jag i bilen, så jag fick ringa upp honom å höra var han var, han e så trevlig å tillmötesgåeend, så det blev lite glass, plus att han skulle komma in på jobbet idag å lämna Dr Snuggles film, det kallar jag service.!

Jag ska jobba 12-21.15 idag får se om gubben å barnen kör in mig så dom kan ha min bil under dagen istället,å så får dom hämta mig i kväll, vi får se hur det blir,
ikväll när jag kommer hem e det mkt att göra vi ska träna,jag ska fixa upp julgardiner å ljusstakarna, m,m,
Baka pepparkakor å lussebullar gör jag å barnen imorgon förmidda, eftersom jag e ledig då.
Får skriva lista på vad jag ska handla ,

nu blir det frukost, sen fixa lite innan jag ska till jobbet,

ha det

nu har vi

Tränat, japps det e sant, idag blev det av :) vi bestämde i morse innan jag gick med barnen till dagis. Eftersom vi tydligen inte kan träna på kvällara då prinsarna har en förmåga att inte vilja sova i tid, så blev det idag på dan. det var så himla skönt att komma igång, känns underbart i kroppen nu, lite stel å lite känningar har man å det ebra :)
Blir det ett pass imorgon innan jag ska iväg å jobba med, bara man kommer in i det så går det av farten, om en vecka kan man nog inte vara utan ett tränings pass.

dagen som varit har inte varit nå speciell, varit till ludvika efter jag hämtat killarna på dagis vid 24 tiden ,fick mezz att min mobil var klar igen, var å skulle hämta den i förrgår,men dom hade inte åtgärdat allt den glipade i skalet, inte bra så dom skickade tillbaka den omedelbart. så kom mezz idag lite väl fort gick det tycker jag, å mkt riktigt när jag kom in så upptäckte dom att dom hade fått tillbaka allt dom skickat för dom hade missat att ändra etiketter, (telia i ett nötskal), så jag får ha lånemobilen några dar till.

nu sover alla utom Jennie  å jag , men hon ska oxå isäng om hon ska orka upp i morgon bitti till bussen.
jag ska oxå gå  å sova det  e ju jag som ska köra henne, så. men måste hänga lite tvätt först

Middag: grönsallad, m keso, karre i ugn. pojkarna ville ha pannkaka m sylt.


natti natti

snöit.

Snön ligger kvar å det e så mysigt ute igåt hade vi -12 men i dag e det mildväder.
Lämnade killarna på dagis till 9 tiden ,Pontus skulle på utflykt å ha fika med sig , han hade varmchoklad som han bara älskar , å riskaka, för han ville egentligen inte ha nått alls, å en halv banan stoppade jag ned, dom skulle åka stjärtlappar i Sansbacke.
Nicklas skulle haft gympa, men dom besiktade gympa salen så då fick dom vara ute han hade oxå dricka ,riskaka, banan, han gillar inte varmchoklad så han fick saft istället.

Har nyligen fikat, ska slänga in mig i duschen, för att åka senare till Falun med gubben, jag ska shoppa han ska på en intervjuv.

Just nu så känner jag mig lite lessen, tänker på farfar, å allt annat, telefon samtalet
min man fick från dottern som inte var det snällaste,som har kommit från hennes mun, dessa knasiga saker, men det e stopp på det nu.
Vill så gärna att allt ska funka, saknar henne den goa tjejen. hennes småbröder Pontus å Nicklas saknar henne med, vi pratar ofta om Manda, Pontus älskade när hon dansade med honom, ingen annan än "hans"manda kan dansa så med han:)
men tyvärr kommer det nog aldrig bli bra igen, för många saker har sagts, men önskan å hoppet finns alltid kvar

Ikväll så börjar jag å gubben gymma, skulle börjat i går men killarna somnade så sent, men ikväll så. vi har ju ett rum i källaren som vi har gjort till ett gym, skönt så man kan göra det då har man ingen ursäkt längre :) det vore väl sjutton oxå om det inte skulle bli bättre ordning på oss,

nu e det dax för duschen.

snö,snö,snö å grattis syrran

idag kom vintern tillbaka :) snöar som bara den.
Skotta e det som gäller :)
Idag har killarna fått varit på dagis mellan 9-15, har fixat lite här hemma.Jobbet ringde har pass på fredag å lördag.
Gubben har åkt iväg å hämtat ett gym, så nu blir ett av rummen i källaren ett gym rum :) det blir perfekt,
Killarna kollar på Barbapappa på deras dator i deras rum, Själv ska jag ta tag å plocka in den rena disken som jut blivit klar, sen blir det fixa middag, å ska ta å baka lite matbröd med under kvällen, det blir frallor å morotsbröd.
Helgen har varit lugn, Jennie var hos en kompis i sthlm , killarna var hemma, men vi fixade deras rum igår, Jouni byggde ett lagom skrivbord åt dom,som deras dator står på, plus att dom kan sitta å fixa där med.

Fick igår veta att tiden för farfars begravning e klart.

Igår blev jag moster igen för 11 gg :) En av mina syrror fick en liten Alvin , så grattis syrran.

nu ropar Pontus ska hjälpa han lite.

SORG!!!!!!!!!!!

Imorse vid kl 06,00 dog min älskade farfar!! Han blev  85 år.
Han åkte in på sjukhuset i går för han hade så ont i sitt ljumskbråck, dom opererade honom men det visade sig att bråcket satt på stora pulsådern, å den höll inte så läkarna beslöt för att inte väcka upp honom,
Pappa min ringde nu på morgonen  å berätta,han var på väg ned nu ,pappa hade blivit avlöst på jobbet så han kan åka ned till Norrköping, Jag vill åka ned nu, vara stöd för pappa min, men han tyckte inte jag skulle åka ned nu, så jag får åka nästa vecka,

Min älskade farfar,
du kommer alltid finnas i mitt hjärta,
du va en så varm å go människa,
En riktig kämpe.


Mitt hjärta gråter, min själ gråter.

regn å snö

Det var en regnig söndag att vakna upp till,grått å tråkigt.
Killarna sov till närmare 9 idag, skönt för dom själv somnade jag inte förrenst vid 02,30 av olika anledningar.
Flisan blir kvar här till onsdagmorgon :)
Varit med jennie till hästen,fixat undan studsmattan innan snön kommer igen, Det började snöa på dan :) men hann ta undan den.
sen fika vi lite.
killarna har busat omkring.

För beredde middan, innan jag skulle hämta Jennie från stallet.

middag: Ädelostfylld lövbiff,pommes.köttbullar till barnen. Vin till mm så gott det var.


lite senare så gjorde jag å barnen kolasnittar, å chokladbollar :)

Flisan å Hanna ,Kevin kollar på Arn nere i hobbyrummet.

Nu ska vi fika sen ska prinsarna i säng,

Jag ska krypa ned i badet efter nattning av killarna med en bra bok å en Brezer Lime (kanske) om jag inte e för trött.

sen blir det mysa i soffan med älsklingen.

Lördag :)

Så då har jag avverkat ett arbetspass. 7,45-13, rena dröm tiden :)
Killarna sov faktiskt hela natten i natt, inge små gnäll eller kliningar, kanske var det för att dom fick bada igår.
Nicklas hade sovit till kl 09 imorse å Pontus till strax efter 08, Gubben min var det fullfart på imorse när jag gick upp 06,30 Han fixade med disken å pyssla, tillhör inte vanligheerna på morgonen. sen hada han när jag kom hem monterat dit lampor i våra köksskåp, vi har glaslukor på dom, det blev så himla fint nu. Tack älsklingen.
Har kört Jennie till hästen å Pontus fick vara ute en liten stund å Nicke sover, Flisan sitter vid deras dator uppe, ska ta mig en mugg kaffe å komma ned i varv tror jag innan det e dax för middag.

Förberedde middan som bestod av Tacos
Hämtade Jennie vid hästen innan vi skulle äta.

efter maten tog vi det bara lugnt.

middag: Tacos

vattkoppor!!!

jaa, killarna fick vattkoppor i  onsdags, det började på tisdan då alla 4 barnen fick feber. Ja kusinerna, var här, Syrran min kom i söndags.Vi hade det bara mysigt dessa dagar, tyvärr då så blev ju våra barn sjuka.Men än så länge har inte Michelle eller Hampus fått vattkoppor,
I natt var den hemskt, killarna har sovit så oroligt eller knappt nånting alls för det har kliat å haft sig, så idag var jag till apoteket å köpte kylbalsam,men fick veta att jag inte fick smörja på det om kopporna gått sönder,då blir det med alsollösning istället, vi får väl se hur kommande natt blir, hoppas dom kommer sova bättre för jah ska jobba imorgon, 7,45- 13.00 inget långt pass,
Flisan kommer hem ikväll ska bli så kul å skönt att få hem henne igen:) Killarna längtar efter henne.

Igår lämnade jag in min älskade mobil på lagning, det var ett x antal fel på den, bara hoppas att garatin täcker allt.

Å igår kom då samtalet ang Stora sonen Å hans välmående, Han mår inge bra, har varit till läkaren å ska tillbaka idag, bara hålla tummarna att dom hittar felet,

resten av dagen blir till att fixa lite plocka undan lite, laga lite mat,

Middag:  I-L´s blandköttgryta,m kokt potatis grönsaker


Lägger in bilder på killarna när Flisan kommer då hon kan fota, eftersom jag ej har kamera på låne mobilen

Har varit å hämtat Flisan vid bussen nu :) äntligen.
Resten av kvällen har bara flytit.

Grått plus grader

snön har börjat droppa från taket,å det e lite varmare ute,
Denna lördags morgon började vid 07.30 då Nicklas vaknade, sov länge idag :). Lite välling ville han ha i magen, sen gick han å jag upp för att inte väcka brorsan å pappsen.
Kollade på barntv en stund, lite lek å så,
strax efter 08 ropade Pontus, så då blev det fart på killarna, så lite tv frukost å mycket lek har det blivit hittils på morgonen, själv ska jag ta min efterlängtade kaffe mugg å sätta mig med morgon tidningen.

Fredag

Nu har det då blivit fredag igen,Snö å nollgradit, ska ut med killarna lite senare å göra lite snö gubbar å lycktor tror jag det blir.Nicke e visserligen dunderförkyld, men utevisstelse skadar inte.
Har ätit frukost ,å Killarna har busat ,nu leker dom i sitt rum. jag ska ta mig min efter längtade mugg  med kaffe.
sen ta tag i disken som jag inte gjorde igår:(. Fara å handla lite inför helgen blir det med idag, 
 skriver lite senare, det tråkiga e att jag inte får in bilder då digitalkameran e trasig å min mobil e knasig, men ska försöka .
Nu har vi varit å handlat å fixat, jag har varit ute med barnen å gjort snögubbe å bara busat i snön.Pontus var med grann killarna till sandsbacke å åkte Bob.

Middag: Kött i ugn hemlagat mos,grönsaker.

När vi nästan avslutat middan så kom min Faster å Bosse på visit :) jättekul, Bosse hade köpt en så fin frukttårta.å winerbrödslängd. mätt var vi innan, å ännu mättare blev vi.:)

Senare så hade vi lite fredagsmys kollade tv. mm. killarna isäng till 21, jag var tvungen att åka en sväng till Ludvika för en sak.

nu e det min tv stund innan jag ska isäng med

sjuk son

Jaa, snön ligger kvar det e minus grader men jätte skönt ute,
Lämnade killarna på dagis till kl 09. idag skulle dom ha kalas för pontus å en liten tjej.Dom firar dom barn som fyllt år under månaden i slutet av den. så alla firas.

men dagis ringde vid 11, tiden å sa att nicklas hade feber.så det var bara till å hämta hem honom, Pontus ville oxå med hem då, så hem fixade lite lunch  eftersom dom ej hunnit ätit på dagis.
Jennie kom hem å åt med oss ,sen gick hon tillbaka till sin prao plats.
Jag har putast fönstrena å bytt gardiner i vardags rummet å i köket, putsade bara fönstrena i vårt sovrumm å i killarnas rum.

Vi fick fika främmande här med, så kul så. Våran Mattias :).
Killarna å jag har just kört Jennie till Frida för dom ska åka å se om sina hästar, båda killarna somnade på väg till Gränges, helt slut var dom, bar in dom i sina sängar, dom får sova en stund, det behöver våra prinsar.Pontus håller oxå på å blir förkyld som Lillebror.skönt att dom e lediga nu i 3 dar,så dom får hämta sig lite.
nu blir det fika.

middag:pasta gratäng. å rivna morötter,
efter middan så blev det film Horton,Det e så härligt nu när vi har projektor å stor duk nere i hobby/data rummet.. vi ska väl fixa ordning nere ordentligt, när tiden finns,
Vi har ju rivit våran bastu :( bara längtar tills vi bygger den nya,som troligt vis kommer bli i en del av garaget.
Där bastun var tidigare funderar vi på att göra nå typ gym eller så. vi har inte bestämt oss.

nu e det natti natti

snön ligger kvar

Snön ligger så vit å fin på backen.
idag e det tisdag barnen e lediga,Igår mån jobbade jag mellan 7,45-15,45. Det  gick bra skönt att vara på jobbet.
Isöndags så körde jag hem Felicia å mormor, å hämtade upp Jennie.Vad härligt det har varit å haft min mormor här några dagar,Hon tyckte det var skönt att få komma hemifrån med.
Vi gjorde inte så mkt, var till Ludvika å shoppa lite, annars var vi hemma å bara mös.
Ska väl ta mig i kragen å gå ut med killarna lite,men e så himlans trött,skulle helst vilja sova,men det går ju inte, får sova tidigt ikväll.:)
Gubben ska iväg en sväng idag,
Jennie e påp prao här i saxdalen, på tvätteriet, ESSEtvätt. men idag e hon hemma, (undrar varför,vet varför).
Imorgon kommer BVC hit för Pontus ska ha 4 års kontroll ,dom gör den hemma ,för det  e lugnast för barnen anser dom. å det tycker jah e skönt med,Ska väl ta å baka nått med killarna till det, jag vet att Pontus vill baka muffins så det blir det nog.
Ska ta å fixa lite lunch innan utgång med killarna, hej så länge.
Så nu har killarna ätit å varit ute ett tag, vi har farit iväg å handlat med plus ett annat ärende, då killarna somnade, nu bli det matlagning, sen bara gos för resten av kvällen.


Middag: Kokt potatis, stekt hajfile, stuvad spenat, plus att vi måste smaka på lammentrecon,, gurka, tomat

-10 å solen skiner

Vilken morgon,men 10 minus grader å solen som gnistrar i snön. Vi fick våran första snö igår natt, ca 30 cm.
igår var det lite blask men till kvällen frös det på.
Så nu e det så vackert ute,
Jag var till Sthlm i torsdags å lämnade dottern som skulle på konsert på fredagen, samtidigt så hämtade jag min mormor, ville ju att hon skulle komma hit igen.
nu ropar sonen bästa att gå in, skriver mer senare.

RSS 2.0