lördag Å vi fick oss en överraskning

Mulet väder å man e trött.
Igår  firade jag å min man 6 årif förlovning, men tyvärr så jobbade han på annan ort så det blev jag tillsammans med barnen som firade lite:), tog bara 1glas vin, å firade, men annars så hade vi fredagsmys med chips å dip, för det ville Pontus ha, å fruktsoda, fanta.En hyfsad mysig kväll. Jag var till vårdcentralen med Pontus igår igen, för hans hals var så svullen, han fick medicin denna gång men det e fortfarande ett virus han har. den lilla stackarn har så ont i halsen , värst var i natt då hade han riktigt ont, medicinen han fått smakar absolut inge gott, ingen av dom han fått, Burfen, Alvedon flytande å Kåvepenin har han oxå fått som jag ska börja med efter helgen om den andra inte har hjälpt. Han e färdig att kräkas när han tar det. så detta e inge kul. men hoppas det blir lite bättre iallafall.

Idag blir det att gå till kiosken vi har här, killarna skulle få köpa lördags godis, sen får se om vi åker till Ludvika.
Skulle farit å badat men eftersom Pontus inte e bra i halsen så får vi stå över.

Nu e det dax att gå å handla gotti gott till barnen.
Skriver mer senare

Nu har vi varit å handlat godis,men ska åka iväg till Ludvika för handling på Dollar store,

Sen hem å fixa mat.

Pontus hals e inge bra , helt otriligt vilken tid det tar, han har blivit värre i halsen å den ser inge fin ut heller.
Ska börja med Kåvepeninen imorgon,för jag får inte i honom den andra å han vaknar på nätterna å har ont inge bra alls.
Han e ute å leker ändå.Kan bara inte vara inne.Dom e här inne en stund å spelar lite Ps2. å data spel. sen ut igen.

Middag: stekt kött. kokt potatis Beasås. grönsaker.

Då har vi ätit å fikat lite, här på kvällen, Bollibompa tittande.
Tjejerna e hos en kompis, hämtar som senare sen.
Killarna sitter i soffan med chips, dip. ostkrokar. läsk. ville ha det ikväll igen,

Nu sover de små liven.
Jag har precis hämtat tjejerna med.
Så det blir till att mysa med dom en stund nu.

ÅÅÅ vad kul, vilket mobilsamtal jag har fått, verkligen en överraskning.

Min man kommer hem!! Han skulle inte komma hem förrenst nästa helg, men det var kul, vad killarna ska bli överraskade imorgon bitti.

kul, natti natti

nu e jag arg!

Hmm!!Torsdag å en lång sådan har det varit, Jag väckte killarna halv sju imorse för dom skulle vara på dagis till 07, å jag började jobba kl 07,45. allt gick bra på morgonen, vi busade lite under påklädningen, killarna var super duper trötta imorse.
Kom till jobbet till halv sju, bytte om å tog en fika,

Min första rast kollade jag av min mobil, jennie hade messat mig å sagt att hon skulle fara till kompisen sin, å där började allt faan skap, kan jag ju säga. hon skulle hämta killarna enligt som vi bestämt sen förra veckan, men inte då, tjafsade med henne hela dan idag, ta mig sjutton, jag slutade 17, så hon skulle bara ha killarna 20 min, Kvart över fem ringer min mobil å jag e halvvägs hemma, det e från dagis!!! Hon har alltså inte hämtat sina bröder från dagis, då blev jag galen, å hon svarade inte när jag ringde heller, (klart man inte gör hon visste att mamma var as förbannad).
Så nu har hon blivit av med sin bärbara dator, å hon får inte åka till Sthlm i helgen heller, nu ska hon få se att mamma menar allvar.

Killarna sover sen några timmar tillbaka, själv har jag laddat diskmaskinen, å ska ta lite fika innan sängen å bra boken:)

Ps imorgon firar min man å jag 6 årig förlovning:)  Å han e inte hemma , men får fira det nästa helg då han kommer hem.
Tänkte skicka blommor åt honom imorgon iallafall.

skriver mer imorgon. natti natti

Onsdag

nu e det onsdag kväll, lämnade barnen till 10 på dagis, inge kul alls, då jag vet att Pontus skulle behöva vara hemma å vila, pga att han har virus i kroppen som mest eller helt sitter i halsen på han, men han e pigg å orkar, men slut när han kommer hem från dagis, det e ju tuffa dagar killarna har haft under hela sommaren, men det blir bättre redan nästa vecka, kommer inte bli lika många kvällspass för min del, jag har sagt ifrån,

Jag ringde sjukstugan på fm efter jag kom hem, ville bara höra vad dom tyckte om hans hals, det var lugnt tyckte dom, om han orkade kunnde han vara på dagis, å det var bara att få i honom panodil under några dar nu.
Sen fixade jag till min dator hade fått nå virus på den, sen mezzade grannen Nina å undrade om jag kunnde komma in till henne för att ge Joline mat, hon var så dålig i mag sjuka så hon orkade inget, Självklart gick jag in å gav Joline mat, det blev ingen långstund där eftersom jag skulle börja jobba kl 13, så strax efter 12 gick jag därifrån in å duschade innan jag for till jobbet, var där 10 innan jag skulle börja så det var hysfat . jobbade till kl 19, men strul hemma med JENNIE SOM GLÖMT ATT HON SKULLE HÄMTA SINA SMÅBRÖDER PÅ DAGIS.Hm. men det ordnade sig till slut hennes kompis mamma körde hem henne efter det jag ringt å frågat, så det var skönt.
Väl hemma så blev det till att fixa lite kvällsfika till oss alla, sen var det dax för killarna å nanna kudden, men det tog ju sin tid, kl 22 då hade Pontus somnat som först bara några minuter innan somnade Nicke.Så dom kommer vara super trötta imorgon bitti då de ska upp halv sju , för att vara på dagis till sju, jag börjar kl 7,45-17. så det blir en tuff dag för dom, sen e det bara en dag till sen är killarna lediga.å jag med.
Se om vi åker till Borlänge å bada på lördag eller söndag får se hur det blir.
nu ska jag gå ned i tvättstugan å hänga upp tvätt sen blir det att nanna kudden för mig med.

natti natti

Måndag å tisdag

Jaa, då var de då måndag, men ingen rolig . Min älskade man for till sthlm igen för att jobba, så nu e det bara barnen å jag hemma.Han blir borta i 2 veckor denna gg, mkt att göra,

Idag blir det jobba. 15-21,15 Så Jennie hämtar killarna på dagis idag å fixar middag till dom , det fixar hon.
då var man hemma igen,hmm såg ut som en tromb har gått genom hela huset. inte blev jag glad kan ja säga, men men.
Killarna var uppe när jag kom hem, så det var bara till att jag fixade dom för natten, dom somnade fort kan jag lova.
Sen blev det äta lite för min del, hade bara ätit lunch idag.
Tiden på jobbet gick snabbt , hade så himla roligt med några kunder, dom bara busade, jag skratta så tårarna rann, det var längesen jag hade så kul på jobbet.

sen blev det sängen,


Tisdag: Idag så var jag ledig, skulle varit iväg  å klippt gräsmattor i Sunnansjö, men då det regnade här så var det ingen ide, jag som hade ställt in mig så på det.men så e det,Skulle ta de när det torkat upp lite ,
For iväg till Ludvika å shoppade lite, köpte ett par Jeans till Jennie , å nytt hårfärgning, ska ju försöka bleka hennes hår.
Köpte 4 cd skivor till mig själv, men 3 av dom var det bara 2 låtar på , å den 4 var Smoki´s nya cd som kommit ut,
Lars Wnnerbäck å Miss Li:Om du lämnar mig nu.
Partik Isaksson:Under mitt skinn
Magnus Uggla: Pärlor åt svin, men den e till Pontus med för han gillar den han med.
Efter det så for jag till Willy´s för att handla, lite kul e det , när folk har lagt en på minnet, dom kommer å frågar vart varor finns fast man inte har jobbar kläderna på sig, lite kul faktiskt.
Sen hem, packa upp, sen rann kl på å det var dax att hämta Prinsarna på dagis, väl hemma från dagis, så ville ju Pontus spela lite dator, å det fick han ju. Jag fixade middag.Nicklas for omkring, å hjälpte brorsan att spela mellan varven med:)

Nu sitter killarna å kollar på Bollibompa, sen blir det till att hämta Jennie innan killarna ska sova, ska ta å duscha dom först, ta på dom pyjamasarna å se till att dom får i sig lite kvällsfika.Dom e himla trötta båda 2.Så dom lär somna i bilen hem.
Sen ikväll ska jag ta å röja upp ordentligt här, å förbereda middan till imorgon då jag jobbar till 19, så Jennie hämtar å fixar maten till dom.

Jag ringde Jennie´s ridskola oxå idag kollade så dom ej bytt dag å det hade dom inte men hon har missat 2gg, men nästa måndag ska jag köra henne dit, Hon har längtat så, jag har ju jobbat dom 2 senaste måndagarna så jag hade ändå inte kunnat kört.

Nu ska jag få in killarna i duschen , för nu fick dom myror i brallan igen å vill inte titta klart.

Ska ju till Annelie en sväng oxå ikväll om hon e  vaken till jag kommer hem.det blev inget med det,får ta det en annan dag istället.
Killarna somnade omkring 21 tiden. Har slängt i en maskin tvätt, fixat lite annat, har defenetivt ingen lust att städa, får ta det imorgon efter jag lämnat killarna på dagis, ska fixa middagen till Barnen innan jobbet  med.
Nu blir det en snabbis fika sen natti natti

Söndag

Söndag morgon, solen skiner det e så underbart väder,killarna leker i sitt rum, jag ska ta å fixa lite frukost strax.
Dagen blir nog lugn idag med med mkt lek ute, jag klippte ju gräsmattan igår så får väl se vad jag ska hitta på idag, rensa lite i rabbaterna kanske:)

Hämta Jennie på eftermiddan, sen vet jag att vi får besök nångång underdagen, mumma å paappa kommer, dom kom upp igår till dalarna för att plocka svamp:)
så det blir kul när dom kommer, killarna bara älskar  dom.

nu knorrar magen dax för frukost å kaffe!
Nu var det ju så att  paappa inte var med utan det var bara mumma å hennes tjejjkompisar.dom kom bara förbi en snabbis innan dom for till sthlm.
Resten av söndagen bara slöade vi , var ute å fixade undan poolen, så nu e den nedplockad, skönt, känns lite bättre nu, på tomten ,blir lite mer ordning då.
Fixade lite mat, var å hämtade Jennie i gränges.

Lördag

Vädret jätte fint å soligt, Skulle gått ut i skogen hela familjen idag men det blev inte så, vi var förra vecka å plockade så mkt med kantareller å Karl johan svamp,det finns så mkt av det här.,men imorgon så ska jag få med mig hela familjen till skogen.vi har inte gjort mkt idag heller, fixat mera tvätt, var en sväng till Lasarettet med Pontus på dan, han var så svullen i halsen å hade vita prickar så jag trodde det var halsfluss,men det var det då inte utan ettt virus, så vi for å handlade lite kräftor som vi ska ha till kvällen, kom hem fikade lite allihopa,sen ville Jennie att jag skulle köra henne till sin kompis Frida i gränges, å det gjorde jag, hon valde bort kräft kalaset:) men tjejerna å jag kan äta kräftor nästa helg.När vi kom hem så tog jag fram lite snacks till killarna å vi satt å kollade på tv en stund innan sängdax,
Dom somnade nästan på en gg, Jouni hade satt på bastun, så det blev basta sen kräftätning, efter det så gick vi ned till Saxdalens dag, (kväll), det var sång å musik å öltält. träffade ett par st man kännde, jag var inte kvar så länge max 20 min, sen gick jag hem , Jouni å janne var kvar en stund till.

Sen blev det inte mycket mer , natti natti

Fredag

regnväder som vanligt, men liten glimta sol, Killarna till daagis till kl 10, hem fikade med mannen min, kollade lite os, fixade med tvätten, å plockade undan disken som jag ej orkade igår, sen for vi till Gränges, sen hem. bara slöade sen.
Jag skulle ha jobbat idag men ,jag ringde igår å sa ifrån mig jobb, så tar nya tag på måndag istället, nacken känns mkt bättre nu, så skönt. hämtade killarna till 15, hem fikade lite sen försvann Pontus ut för att cykla med sina kompisar, nicklas han var ute han med.
Fredagen gick fort,Jennie var tom hemma hela kvällen :).
Pontus e alldeles tjock i halsen ,men klagar inte på att han har nå ont,så det e ju bra iofs.
Vi hade lite fredags mys, killarna i säng till 20 tiden , dom var så trötta. å jag med.


Torsdag!

Då var det torsdag igen då, lämnade killarna vid 9 till dagis, sen hem har fortfarande så ont i nacken å huvudet, men e ju tvungen att baka lite bröd  så det har jag gjort ,det blev grekiskt lantbröd, åsså  har jag gjort en kantarellpaj med:) så gott, vi  har himla mkt kantareller här omkring så det blir mkt  skogs vistelse:) bara skönt å kul.
Jag ringde till vårdcentralen ang min nacke  , fick en tid till sjukgymnasten direkt så där har jag med hunnit varti på fm, fick lite olika tips å pröva några rörelser för nacken , ååå my good vilken skillnad ,mycket bättre e jag nu. helt otroligt hur "lite" gympa för nacken kan göra.

Ska fixa lite fika åt mig nu tror jag, har ju inte hunnit fått i mig kaffe än.så nu har man fikat oxå.

Hämtade killarna vid 15 tiden, hem å började röja på  ena delen av vinden, skruvade isär spjälsängen, den har vi ingen nytta av nu.rensade lite kläder  åleksaker mm. gick ned sen med killarna hade tänkt fixa lite mat åt oss, det var hög tid för det, väl nere så gick killarna in å lekte i sitt rum å jag var i köket, killarna kom in å visade mig nått ,då jag tittade in i vardagsrummet å höll på å få hjärtsnurp, det var en person som stod där!!!! Jouni hade kommit hem,men vi hade inte hört honom, så han lyckades skräma oss rejält, fyyy. men kul att han kom hem en dag tidigare:)

Fixade middan, sen bara mös vi resten av kvällen, killarna  badade en liten sväng innan natti natti

några dar igen

sen sist jag skrev så har det varit en del, bilen går som en klocka. vi var till sthlm helgen den 8-10 aug ,Min mormor fyllde år den 10 hela 78 blev hon. så pigg å fart fylld e hon,På kvällen bar det av hemmåt till dalarna igen.
För att jobba hela veckan inkl hela helgen med. Mumma å pappaa kom på tisdagen för att hjälpa mig att ta killarna medans jag jobbade kvällar,Å jouni har ju börjat i sthlm å jobba,så det var skönt att ha svärföräldrarna hemma.

Tjejerna började i skolan den 18 augusti, Det e ovanligt att båda börjar sammtidigt, men så var det, Flisan som började 6:an tyckte det var ok första dagen,när jag pratade med henne,Jennie som började 8:an tyckte det var sådär fast mest var det för att på tisdan skulle dom till Ludvika sporthall å kolla på nått å gå promenad.

Middag:Ris å korvstroganoff, som pontus beställt


Tisdag. jag skulle ha jobbat men kunnde ej.
Hade så ont i huvudet. å nacken.


Middag: Fjärills mackaroner, köttfärssås


Onsdag 20 aug så skulle jag på koll på Falulasarett, jennie var med mig ,vi skulle ha en mysdag med att shoppa lite, å lite blev det, varsin tröja till killarna Jennie köpte smink, å underkläder. hon hittade ingen tröja eller byxor som hon ville ha så vi får fara iväg nån annan dag. Efter kläd shopping blev det mat shopping på Willy´s i Borlänge. sen hem packa upp varor sen hämtade jag killarna från dagis,

Dom e så trötta nu efter denna sommar när dom fått gå så långa dagar, men snart blir det bättre för dom inte lika många sena dar.
Jag färgade Jennie´s hår med men det blev inte mkt till färg i hennes svarta  hår, hon skulle ha blondfär, men får köpa en annan sort nästa vecka å göra om det, det som blev nu var att det  e ingen kant mellan hennes egna färg å det svarta.
Hon var hyfsad nöjd.

middag: Tacos, å läsk.


Killarna kollade på Bollibompa, sen blev det duschen för dom , sen lite kvällsfika sen natt saga , å sova

Jennie å jag satt uppe en stund å kollade tv å prata.

nu har jag bilen!!

Då var det torsdag å en regnig sådan, igår onsdag så blev jag hemma med Pontus efterläkarbesöket,
Han har ont ihalsen å e inte riktigt kry,ringde till jobbet redan på fm å talade om att jag skulle till läkaren till kl 10.20. jag skulle börja jobba kl 10, men sa det att jag bhöra av mig efterråt, sagt å gjort, jag ringde chefen, hon berättade att hon redan ersatt mig så jag behövde ej tänka på det, så det blev till att vara hemma:) Så då bestämde jag å min man att vi
kunnde åka till sthlm å hämta min bil då istället för idag.så jag städade ur min gamla bil medans gubben for å klippte gräsmattor,Så hämtade vi nicklas på dagis vid 13 tiden sen åkte vi ned på en gg, Bebbe hade sina saker med sig så vi skulle lämna av han hemma i Hallsta när vi var klara med bilköpet.
Mm nu e jag glad igen , det blev Volvo Xc70-00 kombiAwD. så fin å vad härligt den går ,ligger så fint på vägen.
Det blir en tur till sthlm nästa vecka med då gubben hämtar sin nya bil med:)

Idag så e vi lediga ,vet inte vad vi hittar på idag ,kanske bara tar det lugnt.
ska börja med frukost strax iallafall. då småkillarna e vakna å gubbeb med. Kaffet e klart, nu e det bara resten som ska fram med:)

tisdag

vädret ju inte det roligaste just nu iallafall, mulet,regnet har hängt i luften hela dan idag,kom nog nån skur när jag jobbade,
ja jag jobbade mellan 13-19 idag,lämnade killarna på dagis vid 10 tiden sen hem å fikade med gubben, som e ledig tom torsdag sen på fredag ska han jobba i Borlänge.
Som, jag skrev igår så skulle jag ju kolla upp ang VOLVO XC70-00,ådenblir,min hämtar den på torsdag i sthlm då jag e ledig från jobbet :) jag blev sååå glad när jag ringde till bilfirman, han hade ringt mig förra veckan,men tyvärr visade sig att han skrivit fel mobil nr till mig.så allt var klart redan förra veckan, faan vad härligt, äntligen ,
Gubben byter sin bil nästa vecka han, så vi båda kommer ha en varsin  nyare bil, han sitter ju å kör sin skåpbil 12 mil om dan det blir mkt pengar i bara soppa i veckan, lite skillnade kommer det bli när han får sin nya bil.sen e vi nog nöjda båda 2 för ett par år frammåt:)
ikväll har jag inte gjort så mkt,varit med barnen en stund innan det var dax för dom att sova. Det blir lite tidigare imorgon för dom, dom börjar redan kl 9 imorgon då jag själv börjar kl 10-17.
Ska kolla runt lite sen blir det sängen.
Har haft så ont i magen sen jag kom till jobbet men det har lugnat ned sig . men kan vara skönt att vila lite .

middag: hemmagjord pyttipanna.

måndag kväll

då har det blivit måndag nu, tänk vad helgengick fort.trots att man var ensam å jobbade.
Idag var hela familjen lediga å hemma, ja inte tjejerna då,dom e ju i sthlm fortfarande.
Jag å Jouni å småkillarna var ut i skogen för att leta svamp på fm,men vi hittade ingen :(  vårt svampställe har dom röjt skog på ,så det var ju borta nu.Bebbe var hemma han var inte så intresserad att hänga med ut.
Efter det så tog vi det lugnt, jag fick för mig att frosta av frysen (vilket behövdes !)
Jo jag plockade ju hallon  på morgonen oxå,

Efter frysen var klar for vi å handlade lite till middan,När vi kom hem började jag å jouni med maten,killarna lekte för fullt,
Gubben fixade potatisen jag salladen å köttet, å så gjorde jag en egen kantarellsås, (var ju tvungen att köpa kantareller)
mm så gott det var alla åt med god aptit.,
¨så gjorde jag en hallonpaj till efterrätt oxå.
efter maten så hjälpte jouni mig med min nya dator,så nu äntligen har jag fått en stationär dator med.känns lite bättre nu ,för den kan stå på hela dan om det e så, det kunnde inte min Laptop göra,den e ju inte gjord för det,sen börjar den bli lite knasig med, så jag ska föra över allt som jag har på den till min nya så man kan ha allt på ett ställe å så.
Har så fin skärm nu en plattskärm tar ingen plats alls:) men den heter nå  annat det var en massa bokstäver å siffror,.
Strax blir det en avkoppling i Bastun sen lite massage (om jag inte får det i saunan,har sträck ena axeln för en vecka sen å det vill inte riktigt släppa, kan inte sova på höger sida då det gör så ont i axeln, sen blir det sängen för imorgon återgår jag å pojkarna till det normala, killarna ska till dagis till 10,00 å går till 15 eftersom Jouni å Bebbe e lediga imorgon med, jag jobbar 13 - 19 imorgon. sen jobbar vi alla på onsdag så killarna går på dagis ons till 17, Jouni hämtar jag jobbar 10-17, torsdag e jag å killarna lediga, fredag jobbar jag 9-16 å killarna går 8-16 å jouni hämtar då med.sen e jag ledig i helgen ,men gubben åker till sthlm igen å fixar lite där.SAå jag vet ej om jag ska åka å hälsa på Tommy å Becca ( mina bästa vänner sen flera år tillbaka) får se hur det blir, eller så åker jag ned till sthlm för att köpa ny bil:) en volvo XC70 AWD Kombi-00, den skulle passa mig perfekt:) ska kolla upp det imorgon , jag hoppas den blir min. jag behöver den... min volvo 850 e det inge större fel på den funkar men  det e dax att byta nu känner jag , så jag hoppas jag kan det till slutet av vecka ,annars får det bli senare, ingen brådska egentligen. jag har ju en riktigt bra bil med.

nä nu e det dax för sauna,

Middag: Färsk potatis, kött, sallad, kantarellsås. mumms

Efterrätt:Hallonpaj med vanlijvisp. mm gott

regn rusk, å många dar sen

nu var det ett tag igen sen jag skrev.
vad har hänt, jag har jobbat å jobbat. Jennie har varit i sthlm efter hemkomsten från Gbg, Å e kvar i Sthlm, denna vecka har jag haft mumma å paappa här å passat barnen då min älskade man varit i sthlm oxå för att jobba,, Så det har bara varit grabbarna å Flisan å svärföräldrarna här, å jag har jobbat som vanligt, men varit ledig 2 dar , för att sen jobba helgen, .
så idag lördag har jag jobbat från 10-18, mkt folk har det varit :) men det e kul.Jobbar imorgon med 12-16 bara,
Farmor å farfar tog med killarna å Flisan ifredags fm till Sthlm, så killarna e hos dom i Gustavsberg över helgen å kommer tillbaka på söndag kväll med deras far, Å Flisan åkte hem till sin far å Jennie, så jag kommer vara helt ensam hela helgen, både skönt å ändå en sån saknad efter alla mina 4 underbara barn,På fredagen så grillade jag ribbs å fixade en god sallad till det.tog ett par sim vänder i poolen innan jag började med maten, å innan det började åska,
Sen jag kom hem från jobbet nu ikväll har jag inte gjort nått ätit min lunch som jag glömde här hemma, den bestod av grillade ribbs, å en jätte god sallad som jag gjorde igår. sen tog jag en öl till det mums så gott.ingen sim tur idag då det regnade när jag kom hem,
ska fixa lite kaffe å ta en Bailys till det,tror jag... får passa på då man e själv å slipper ha barnen i sängen å gå upp tidigt :)
sen på måndag e vi alla lediga, på tisdag jobbar jag å killarna ska ev till dagis, gubben e ledig då med.

Vädret denna vecka har inte varit så härligt, sol varmt, regn åska,


Middag idag: grillade ribbs  å sallad, sen igår.

efterrätt: kaffe bailys, glass

RSS 2.0