Jobbar!

En ny vecka, med jobb framför sig :), Ja det har gått en dag redan på nya veckan :), alltså är det tisdag idag .
Igår lämnade jag killarna på dagis till 9, sen hem för att fixa lite , innan jag skulle jobba å Jouni å Flisan skulle åka till Sthlm,Har varit så kul å skönt att ha haft Flisan hemma dessa dagar. längtar till dom får sommarlov då hon stannar längre här.
Igår fick Nina (grannen) ta med sig killarna hem från dagis vid 16,30 då jag jobbade till 17,15, å hade ingen annan som ´kunnde hämta dom. å det hade gått jätte bra, när jag kom hem hade dom just ätit middag! TACK världens snällaste Vän! Nina det betydde mkt för mig det vet du.
Resterande kvällen bestod av att vara ute lite till innan det var dax för kvällsfika å nanna kudden för killarna,  före halv åtta var dom i säng. nicke somnade ganska snabbt, Pontus tog det längre tid med. men jag läste Nalle Puh saga för dom :)

Efter det gick jag över till grannen å fika lite kom inte därifrån förrenst 22,30 tiden gick så fort.
Jennie kom hem vid 20 tiden. så jag pratade lite med henne när jag kom in, sen hade jag ju tänkt mig att bänka mig vid tv. Mm visst . hela modemet å allt hade ju lagt av, vi har ju ip telefon numera så allt går via bredbandet. faan så arg jag var, det var bara till att krypa till kojs istället, det var inte helt fel det heller men ändå.

Så idag lämnade jag grabbarna till 9 igen måste fixa lite innan jag ska iväg å jobba. Jennie hämtar dom till kl 16,30, jag slutar kl,17,45. så hon får fixa maten idag, men det grejjar hon, utan problem.
sen e ju killarna ute tills jag kommer hem ändå.Så skönt att det e så ljust på kvällarna å varmt oxå.
När jag kommer hem  ikväll, så blir det badning utav grabbarna.

Nu ska jag fixa lite här hemma, sen jobba :) sen e jag ledig i 2 dar, jobbar hela helgen :)  skönt

Hemma igen!

Då var man hemma igen då från våran lilla äventyr å kalas :) Jag å barnen kom hem igår på kvällen, vi har varit hos min syrra, å firat Michelle som blivit stora damen :) hela 5 år har hon nu blitt.
Vi åkte i torsdags , gubben har varit hemma å fixat.

Hade det jätte trevligt.

Idag har jag tvättat 3 maskiner,  satt potatis, varit å är med barnen, Jennie har varit borta sen i onsdags, hos Erik, å kommer hem ikväll.
Ska strax få in killarna så dom får i sig liter kvälls fika innan , det e dax att sova, det e dagis för dom båda imorgon, jag ska jobba mellan 12.30-17,15, så det blir en lång dag på dagis för dom. måste fixa lite bank ärenden å handla innan jag ska jobba. Jouni å Flisan åker till Sthlm på dan, för älsklingen skulle fixa lite innan han åker med. sen ser man inte honom förrenst till fredag kväll, jag jobbar hela helgen :) ska bli skönt att kopmma tillbaka till jobbet nu, ryggen har kännts bra idag, bara hoppas den håller nu, har blivit lovad att få en spruta om den packa ihop igen. :)


middag: Grillad karre, pommes å bea sås.


nu e det dax att få in små prinsarna,

mulet å regn på fm

Inge vidare väder iallafall. Nicke fick vara ledig idag , vi har bara myst , inte gjort många knop.
Känns som om luften har gått ur mig just nu, kan inte säga varför det bara e så. men glädjen kommer väl tillbaka ,
På em började solen skina, vilket var skönt, för det e jätte skönt ute.
Ska nog se till att vi kommer ut lite, nicke har varit ute en sväng, men jag ska det med,
Får se om det blir prommis ikväll:) med Grannen,

Måndag

Grått å trist ute nu på morgonen, har lämnat Nicklas till dagis.
Jouni å Pontus åkte till Sthlm i natt, Kommer hem igen tillsammans med Flisan på onsdag kväll.
Jag hämtade Jennie igår vid bussen efter hennes Sthlm´s vistelse. Hon Är i skolan så jag e alldeles ensam hemma ,
Men jag sitter å laddar inför Falun resan idag, Ska fika lite sen ska jag nog börja fixa mig lite sen far jag i tid.


Helgen har snart gått!

Söndagsmorgon.Killarna sov till 8 , helt ok,
Känner sig som en gamling idag i ryggen, har tagit medicin, så får vi se om det släpper, imorgon ska jag ju till Falun med rygggen så jag hoppas det kan lindra lite.
Igår lördag, fixade vi lite i trädgården, sådde morötter som Pontus har tjatat om nu i 1 år :) så nu e det gjort, kul faktiskt å se vad det blir å om det blir nått.
killarna var ute å kekte hela dagen, dom hjälpte mig att grilla kött, på kvällen,, :)  dom bara älskar att hjälpa till med matlagning,

Nu ska jag koka ägg för det ville dom ha, det tråkiga är att vi inte fick hem spishällen som vi trodde i fredags så vi har lånat grannens tvåplatt spis , helt ok iof, den står ute på altan så man får koka ute, :)
Sen blir det frukost kaffet e klart,
Maken min pratade med sin stora son igår ang sommar jobb å det verkade han villja ha , så det e ju bra att få tjäna lite egna pengar,
Ska fixa ett jobb Till min stora dotter med, 3 v ska hon jobba :)

Nä nu ska jag fixa frukost,

Dagen har bestått av utevistelse hela dagen,

Min älskade man började med utbyggnaden av altanen (ena delen), Han ville ha startat så han kan göra klart när han kommer hem på onsdag nästa veck, å vi övriga i familjen inte ska vara hemma.



det e den stora delen av altan som byggs ut, etapp 1.



Så här rörigt blev det  :)
men bara tillfälligt,


tidig solskens morgon!

Hade ställt kl på 6,30 då jag ska köra Jennie till bussen, hon ska till sthlm över helgen,Killarna sover just nu, men ska ta fram kläder  å väcka upp dom, känns inge kul att väcka dom när dom sover så gott å ska vara lediga, men men.
Väl hemma sen så blir det frukost, ingen ide att försöka få i dom små  nån frukost nu.

Nu e det dax att fixa mina små älsklingar.

Fasen vad det gick på vägarna in till Ludvika, Jennie upptäckte efter halva vägen att hon inte hade biljetten med sig , jag hade förengångskull inte en tanke på den eftersom jaggav den till henne igår, det var bara å tvär vända å köra hem, det gick i 130. tur att inte farbror blå var ute. sen gick det lika snabbt den största delen tillbaka, innan jag fick tag på bussbolaget som kunnde ringa till chauffören å be han hålla bussen ca 4 min,det kunnde han inga problem. TACK!!!
Vi hann med 2 min sena. vilken tur det var.

Nu har vi hunnit med massor på fm. å en bit in på em, vi har plockat bort spishällen eftersom det e en spricka i den så då vill jag byta ,det går på försäkringen så det e ju bra. Lämnade in den på elgiganten, ringde nått samtal så  vi fick skadan godkännd,dom skulle beställa en likvärdig ,för den som vi har finns inte kvar, mkt kan hända på 3 år, nackdelen e att hon sa att det kunnde ta upp till 10 arbetsdagar!!!! Lite väl länge att vara utan spis.när man har barn.
Var å handlade lite inför helgen, men det blev inte så mkt eftersom jag inte kan bära så tungt, på väg hem halva vägen kvar ringer min Älskade man å undrar var vi är,för dom har ringt från elgiganten å sagt att dom hittat en likvärdig, men dom ville veta måttet, väl hemma mättte jag å ringde gubben igen, vi får åka dit idag å hämta en ny spis:) men vilket flängande. nackdelen är att jag inte skulle hinna till banken för att hämta ut lite mer pengar, men men har så jag kan lösa ut den men inte till nya försäkringen, men det kan man nog lösa där.

Ska förbereda middagen, blir grillat idag , men har inte bestämt mig för kött eller om vi bara ska grilla korv, gubben kommer nog hem senare. vi får se hur jag gör.

ingen rolig morgon

Vaknade av att man hade 3 st barn i sängen, hmm. Jennie Pontus Å nicklas, men men det gör egentligen inget.
Bara förvånad av att Jennie oxå låg där :) men det var nog så att hon inte orkade gå upp på övervåningen till sitt rum:) (Hon hade haft sån värsta mardröm)
 Morgonen har bara flytit på .fixat  disken plockat i å ur maskin, . jag har det så städat å fint hemma så det e bara lite små plock mellan varven som behövs,typ killarnas grejjer.

jag å grabbarna körde Jennie till skolan på fm. hon tog en sov morgon.sen åkte vi till mitt jobb ,handlade lite sen till elgiganten för att höra lite med dom ,måste byta ut våran inbyggnadshäll, den har spruckit i en kant.så ska montera bort den här i kväll,å åka in med den till elgiganten för att få en ny. Skönt när försäkringen täcker det.
Ska plocka upp varor eller jag håller på med det, fixa lite kaffe, å saft till grabbarna så dom får i sig lite när dom kommer in, dom stack iväg på en gg.
ska hämta upp tvätten som jag inte hämtade upp igår å hänga ut.

nä ska fixa nu höres senare

Nu har det fikats, hängt tvätt. varit ute m barnen å fikat mer med grannen,
Lagat middag, varit mera ute m barnen,

Middag: Köttfärsås, spaghetti.


Killarna somnade sent, hm vi ska upp tidigt, men men.

Grannen Nina mezza å fråga om inte jag kunnde massera henne , så klart jag kunnde det, så hon kom över efter killarna somnat, Det var en ny tjej som lämnade mitt hem :)  Du vet att jag masserar igen.  Önskar jag kunnde få det oxå för min rygg, men vågar inte det,  nu e det bara fre .lör sön kvar innan jag ska till falun å specialist sjukgymnasten får se hur han kan lindra värken  så pass att jag kan börja jpbba igen, det kryper i kroppen nu på mig, vill gå å jobba ju.

ska ta  lite kvällsfika typ en kopp the å en knäckis till det, sen sussa  lite så man e hyfsad pigg när vi ska fara tidigt en sväng.
Å gärna  så man e pigg till kvällen då älsklingen kommer hem igen :) å e hemma över helgen.
Kort vecka nästa vecka, då vi  har alla barnen hemma från onsdag kväll, gud vad mysigt!

onsdag. vilket väder :)

Idag fick killarna vara lediga, för dom vaknade inte förrenst vid 9 tiden,
Min syster yster å familj kom förbi en sväng igår å åpkte sent så killarna kom inte i säng förrenst vid 22 tiden så länge brukar dom ju inte vara uppe, så då fick dom vara lediga å gosa här hemma.
Vi har målat  ett bord med fast sittande bänk, vet inte vad man säger , rast plats fika bord :)
Dom har cyklat fikat å e ute å cyklar nu.
Så skönt när dom kan vara ute å leka, det e fullfart på dom,själv så ska jag ta å hänga ut en tvätt.
Har  pratat med jobbet idag med, jag tog beslutet igår kväll, jag håller mig hemma resten av veckan oxå, å satsar på att jobba på tisdag, ska ju till sjukgymnasten på måndag i falun, får se vad han säger.
Men måste erkänna att det har varit bra att vara hemma några dar för nu har ryggen verkligen fått vilat, jag har gjort allt i min takt, så det går åt rätt håll iallafall, hoppas jag.

funderar på vad jag å barnen ska ha till middag, får kolla frysen å bestämma utifrån den.
Ikväll blir det bara lugnt, min tv kväll är det :) från kl 20 - 24 på tv 4 fakta :)

blir till att lägga grabbarna i tid, men det e nog inga problem för deras del.

nä, nu ska jag fixa lite mera.



middag: hemmagjorda kyckling nuggets, ris, å sås till det, sallad

Idag Äntligen!!!

Idag e det dagen D!!!! 15,10 är röntgen faan vad härligt, Ska lämna killarna nu på morgonen stund sen hämtar jag dom innan jag ska åka, för  mumma å Paappa e här å ska passa dom medans,:) tack ! mina älskade underbara svärföräldrar!
nu frukost, sen dagis. medans killarna var på dagis så fixade jag å mumma å paappa det sista.
Hämtade grabbarna före kl 14, sen bara en glass till dom sen for vi alla till Ludvika ,jag till min efterlängtade
röntgen, å svärföräldrarna å grabbarna till affären,
Sen mötte jag dom vid affären, så bytte vi bilar :), å dom fortsatte hem till Gustavsberg, å vi hem till Saxdalen:)
Ikväll blir det tomt å i morgon bitti inget sällskap förutom mina älskade barn.

Men jag fick mig en trevlig överraskning !! Min syrra m familj kommer på en snabbis, så jag bjuder dom på middag å fika:) så kul det ska bli.



Middag: Stora köttbullar i ugn, kokt potatis Äkta hemma gjort gräddsås. å en grymt god fetasallad.

måndag å så tyst å tomt

Då har måndagen kommit igen, men denna gång e det himla tyst, gick upp med killarna till dagis, dom ville cykla i regnet så ja ja, tog med Frasse på promis med.
Väl hemma, det e sååå tyst, nästan så det ekar, Min älskade make har åkt till sthölm på eventuella jobb, så han blir borta hela veckan, så tråkigt, hmm, Jennie är i skolan,
Väntar just nu på att dom ska höra av sig ang hunden,
Får se i september om det blir en valp här,grannens hund hade kul i går med hennes brors hund :)Hoppas, att hon blev med valpar, för det blir såna fina hundar .

Idag ska jag pina mig att städa måste försöka dammsuga,bara till att bita ihop!
Imorgon e det TISDAG!!!!! Längtar så.    

ska även börja fundera på middagen så man kan förbereda lite till den.
Vill ju även säga att det ska bli lite mysigt på kvällarna nu denna vecka då Jennie å jag kan bara mysa i soffan efter killarna somnat :) 

Skriver mer senare
måste få i mig kaffe 

faan

Blir jag inte bättre snart så tar jag bilen å kör in i bergväggen, kan ju inte knappt bära nånting det gör så ont bara jag bär en mjölk, hoppas dom hittar felet i ryggen på tisdag orkar inte ha det så här längre det blir bara sämre å sämre.,MItt jobb blir ju lidande, åjag som bara älskar å vara där, har så kul. just nu känns det som om min sommar kommer hänga på ryggen, (jag vet att jag e tjatig om min rygg) men ta det eller bry dig ej om att läsa.

eftersom jag inte kan själv göra så det blir bättre så, går jag promenader så blir det sämre, jag kan bara röra mig minimalt, faan.men men

nu ska jag fixa frukost åt mina älskade killar, kaffet e klart :)sen ska jag försöka ta tagi i resten.

Fick även ett så tråkigt besked i fredags av min mormor,
Mormor du måste kämpa vi finns här  ring så kommer jag det vet du. vet ej om jag kan ta en förlust till av en som står mig så nära, Mormor jag älskar dig å det vet du!!!

solen var framme ett tag ialla fall, regnet har precis vräkt ned å mer kommer solen försöker bryta fram,men det e svart på himlen.
Killarna har varit ute å cyklat, Pontus e hos en kompis, nicke e hemma å kollar på filmen Bilar, gubben sover för han jobbade natt i natt. själv så bara är jag just nu,
Mumma å Paappa kommer på em idag, dom var här en sväng i går em med, men idag åker mumma med Jouni hem till Gustavsberg, gubben ska på 2 intervjuver , å ev jobba, paappa kommer stanna kvar hos mig, för jag behöver hjälp med killarna på tisdag, sen får vi se om han åker hem eller om han e kvar, beror lite på saker å ting.
Gubben blir som sagt borta hela veckan, det var längesen det, men e glad för hans skull.bara hoppas att det håller i sig,
Ikväll ska jag åka å hämta jennie vid bussen, kanske att jag lämnar Frasse samtidigt men vi får se hur det blir, annars kommer dom imorgon å hämtar honom.
Funderar på att göra hasselbackspotatis till köttet idag. ska fundera en stund till. :)
 Blev inge hasselbackspotatis till köttet, det blev potatisgratäng istället:)

regnade på kvällen


Lördag!Nicklas lärde sig cykla!!!!

Killarna sov lite längre än vanligt, Nicke vaknade först.
Har sovit oroligt inatt har haft så ont i ryggen, blir galen av detta.
Idag har vi bara tagit det lugnt, Mina 3 älsklingar for till Snöån för att hjälpa till lite å fiska ville killarna :) själv e jag hemma med hunden, orkar ändå inte fara iväg , satsar på att kunna umgås när dom kommer hem.
funderar på vad man ska ha till middag idag.kanske grilla nått.

Annars har det bara varit lugnt ,väntar på ett ev främmande ,men får se om dom dyker upp. blev inge främmande idag, men det e ok,
 Till middag blev det ingenting, för mina älsklingar hade ätit innan dom åkte från snöån.

Bara mys med killarna,.

På kvällen så cyklade Pontus som vanligt , å Nicke ville oxå cykla på sin tvåhjuling med stödhjul.
 
HAN CYKLADE utan problem, han har inte ens fyllt 3 år än, han e såå duktig,jag e så stolt, eller det e vi båda för våra små killar, vi e stolta över alla våra barn:)!

NU ska jag fixa lite

olidligt

mulet väder. solen tittar fram ibland.
Var till läkarstation med Nicke igår ville ha hans spikskador kollade , men det såg så bra ut.

Killarna var hemma igår å jag var ledig, tur det för jag håller på att bli tokigt på min rygg ihar haft så grymt ont den denna vecka, så det går ej att beskriva, dum som man e jobbar man ändå. ska jobba idag några timmar,har just stoppat i mig 1g alvedon forte, 1 st diklofenak, 1st Tramadol, så det vore väl faan oxå om smärtan inte ska lindras, hade feber i natt, lite orolig över det med, blir väl bättre, ont i halsen så det kanske e nått på g.
På tisdag den 12 ska jag till röntgen hoppas dom hittar nått som dom kan åtgärda det.
Jag orkar inte med så mkt till,

Det positiva idag e att jag ska hämta hem en hund efter jobbet, nää vi har inte skaffat oss en utan vi ska vara hund vakt över helgen,mysigt,

nu ska killarna å jag få i oss frukost å jag känner att medicinen börjar verka, börjar bli lite dimmig,

ha det


Jah, det blev ju inte långvarit på jobbet idag inte, var där totalt 20 min, min chef å L tyckte då inte jag skulle vara kvar. Å det tyckte inte jag heller för den delen, man e så förbaskat envis, men  nu e det slut med det, det e bara jag som mår dåligt av det,

På väg Hem hämtade Jag Frasse som vi ska ha under helgen, Killarna e ute i regnet å sparkar boll med honon, han e såå fin..
Tur att gubben e hemma för jag kan ju inte gå promenader med honom så länge jag har så ont i ryggen.

Faan vad jag längtar till Tisdag då jag ska på röntgen, hoppas dom hittar felet.å Kan åtgärda det fort.Hela min sommar hänger på ryggen, känns det som.

stackars Nicke

Fm flöt på frukost vid 9 tiden sen var det fullfart, hela tiden, satt upp nya utemöblerna ,som gubben tog med sig från Gustavsberg.Så fint det blir på altan nu :)
Nicke bus har trampat in spik under foten 2gg, helt otroligt, han kännde nog inte första gg, himel vad det blödde, lilla killen, han e så stark endå. ut skulle han å leka efteråt, bara plåstra om å sen iväg haltandes,
MIn älskade make å sönerna skulle åka iväg till snöån till ett bar bekanta å fiska lite abborre, jag ska ju jobba från kl. 17,15-21,15, 
Jag längtar tills jag får röntgen tiden för ryggen så man kan få bekräftat om det e kotan som halkat snett, eller vad för fel det e, för nått redigt fel är det , å det säger ju läkaren med.Man kan ju inte bara vara hemma, det blir jag tokig på, vill ju jobba., 

nä. nu ska jag ta lite mer kaffe.
 

tisdag

Regn regn, men det behövs. killarna har fått varit lediga idag, jag e hemma för ryggen,vi var en sväng till tippen med lite skräp,Pontus å Nicklas e så duktiga på att slänga saker.:)
Vi har just lunchat, å Nicke somnade i soffan innan,men nu har jag två pigga killar som vill göra massor med bus,:) dom e så goa,
Jag å Jennie ska iväg en sväng här på em,svänger väl in på MM å handlar lite till middan.

nu blir det en mugg kaffe med Min make:)

Mötet gick bra, å handlingen med:)

Vi grillade kött å hade klyftpotatis till det,

Resten av kvällen bara flöt på.

Många samtal visserligen men ibland blir det så när det e saker som händer.

Måndag halvdant

Killarna sov till kl var 7.30, eller pontus iallafall nicke vaknade tidigare.
Fixade killarna , jag skulle till läkarn kl 8,30 så lämnade grabbarna efter det,
Nu äntligen så kommer jag att få komma på röntgen för ryggen, läkaren e rädd för att det kan vara en kota som förskjutits, å det e inte bra är det så måste dom operera, men vi får väl se vad dom hittar,skönt iallafall att det kommer bli av.E ledig idag, så ska bara ta det lugnt.

Gubben har farit till Sthlm igen över dan får väl se vad som händer å sker med det.
Samt så var han å lämnade av en soffa hos Mumma åPaappa, å tog med sig deras ute möbler som vi skulle få, det e istort sett nytt, å mkt större än det vi har.:)

killarna å jag bara hade myskväll, var in till Grannen å fika, sen hem å då började det bli dax för kvällen för killarna.
Min älskade man kom hem runt 21 tiden.


då har man fullt hus

Ja, det kan man lugnt säga, mina älskade svärföräldrar har varit här nu 1 v . eller paappa kom först hhit, mumma kom på valborg.Det har varit fullfart, å jag har även hunnit med att jobba.Jobbar hela helgen, e ledig i morgon å då ska jag på läkarbesök ang ryggen.Kan ju säga att den e allt annat än bra, slutet på denna vecka så har det bara blivit värre, går ju ned baksidan av låren, inge kul alls, blir ju inte bättre för man jobbar,men det e bara bita ihop.
Igår när jag kom hem hade Mumma å Paappa åkt iväg till ett par kompisar till dom, Fixade ordning killarna för natte , fick dom å sova, efter det så blev det grillning hos grannen, Jag hade längtat efter öl å korv hela dan, gick väl in till oss vid tolvtiden, gubben min skulle vara med på ett natt jobb:)  så fräch han var då :) hiih, nädå det var ingen fara, han kom hem här vid 8 i morse. så nu sover han, jag ska jobba kl 16-21,15 ikväll.
Jennie´s Erik kom igår så dom har man ju inte sett skymten av sen dess, försöker få dom att komma å äta frukost, men lite svårt e det.men men.

än så länge e det lite halvmulet å ruggit ute, så vi tar det lugnt.
Killarna har suttit å ritat lite

Själv så ska jag fylla på med mer kaffe har snart drukit ur en kanna redan.

RSS 2.0