halvdant väder men skönt i luften!

Mulet å solit om vartannat e det idag,men det e skönt i luften.

Jag har jobbat på som vanligt, ska även jobba idag, men börjar kl 13,
Lämnade killarna på dagis vid 9 fortsatte sen till Gränges för att lämna Jennie vid skolan., sen en sväng in på både ica å coopen ,där, ica för att skicka iväg ett litet brev till Flisan, å coopen för att handla lite nödvändigt till maten,som jag ska fixa innan jag åker å jobbar,
MIn älskade make å Paappa å å fixar lite i Ludvika så det kan vara skönt för dom att dom inte behöver laga mat när dom kommer hem,Bara till att sätta på potatisen. Jennie hämtar grabbarna idag med, såg dom 3 leka på studsmattan igår när jag kom hem från jobbet, det var en fröjd att se. :-)

Ikväll blir det sauna. så skönt så. Vi ska planera vårat sauna bygge, 
 vi kommer även bygga ut altan, den kommer gå runt så den hamnar  på "kortsidan" av huset fint kommer det bli när det e klart iallafall.

Köket e fortfarrande under planerin, men vi vet nu hur vi ska ha det  å vad som ska flyttas .

det e så mkt man vill bygga om å fixa med, men det ska finnas tid å pengar till altt, så därför kan man inte göra allt på en gång.

nu ska jag ta å fika lite , kanske ta nått att äta innan jag ska åka.

ha det gott

Middag: Kycklinggryta med kokt potatis, gurka å tomater.

solen skiner

Vilket härligt väder det har varit idag!!

En härlig morgon var det . lugnt å tyst. ja kanske lite väl tyst då. Min älskade make å killarna åkte till Sthlm igår kväll, Gubben  skulle på ett jobb möte idag så killarna fick vara med Paappa då Mumma var iväg en sväng.
Dom kommer hem ikväll, sent blir det. men man njuter lite av  lugnet, men man saknar dom mkt. Bara Jennie å jag hemma, mysigt.
Har jobbat mellan 10,45-16,45 idag, mkt folk, men kul.
Sen efter det så har jag handlat lite ,fixat nytt bredbands grejjer, å förståss för en gg skull var jag in på bolaget å köpte mig några öl, ja nån till gubben oxå om han orkar i kväll när han kommer hem.
det var så gott det var sååå länge sen jag tog nått gott å drack, gillar inte riktigt det när killarna e hemma. men nån öl kan man ta :)
Har just nu varma mackor i ugnen, som jag å Jempa ska äta. gott gott..

Tog på mig ett extra pass imorgon, 14.45-21.15, kul att man kan göra det ibland. 
Ledig söndag för gubben jobbar natten till söndan så då passade det inte att jobba. men det gör inget ,ska ha så mysigt med barnen då :)
 Då har vi tid att grilla ordentligt, tänkte göra potatis sallad i morgon , det blir godast om den får stå å dra minst ett dygn, åå längtar redan :)

nu ska jag ägna mig åt stora dottern , Flisan hade inte tid att komma hit i hlegen för hon hade ett prov på måndag som hon var tvungen att plugga till, å det tycker jag var bra beslut av henne.

ha det mina vänner å ovänner

solen skiner!!

det var rätt mysigt att vakna i morse när solen sken. det har varit grått å kallt, ja igår sken solen med.
Jag jobbade hela helgen å det gick hyfsat bra faktiskt, Ledig i går, lämnade killarna på dagis, för jag skulle uträtta en heldel. går lite snabbare om dom i nte e med.
Var  å handlade på Willy´s, var ju bara tvungen å gå upp å prata med L å C då :)
Det kommer en tjänst som jag ska söka så ville veta lite mer om den, ska skriva upp mig på den när jag kommer till jobbet på em, :)

Igår var jag väldeig pysslig efter jag hämtade killarna från dagis :) Hade köpt blomjord så jag kunnde plantera om å nya blommor, hade fått av en kollega tomatplantor som killarna å jag planterade i större krukor, samt några andra blommer med.Men 18 l jord kommer man inte så långt med ändå, även fast det blev 2 stora blom hinkar m tomater å å 4-5 st andra blommor. men men, bara köpa nu idag:)
Ska även köpa lite frön så vi kan så lite nya blommor eller annat kul. Pontus vill så morötter han, så det kommer det nog allt bli, solrosor vill jag ha, dom e så tacksamma :) å fina.vi fick dom att växa så dom blev omkring 4 m höga. :)
Vi funderar på att sätta potatis med. har ju ett jätte fint land nu, ( där poolen stod förra året). så det e bara till att slänga på lite mer jord :)

Idag så blir det jobb på eftermiddan börjar kl. 15,15-21,15.

så fram tills dess så ska jag bara njuta å vara med killarna, hänga ut lite tvätt med:)

nu blir det fixa  lite



inge jobbande här!

Hm inte blev det nått jobbande torsdag ,fredag inte, det var bara till att glömma, faan, säger jag , men jag vet att det var rätt beslut jag tog för ryggen e inte bra, men men, nu fick jag några extra dagar med killarna, å har varit ute varenda dag, dom var på dagis på torsdagen, lediga ons, å lediga  idag fredag.
 hyfsat väder har det varit, så pass att vi har varit ute hela dagarna, å kvällar, så killarna har somnat gott.
Idag har jag å killarna passad grann tjejen J. medans modern jobba å Fadern var på ett läkarbesök.
avi har bara varit inne för att äta lunch sen ut igen, killarna å jag gick in på em ,eller rättare sagt jag gick in för att fixa middan. sen fick dom faktiskt vara inne eftersom vi åt middan så sent , kl hann bli närmare 18 när vi åt, eftermaten så slängde jag ihop en matbröds deg å medans den  jäste så fixk killarna bada, det behövdes!!
sen väntade vi på att glass bilen skulle komma omkring 20 tiden, slänge in  morotsbrödet i ugnen,
så vi har kvällsfikat på nybakt bröd å kall mjölk, tillsammans med Nina å Jolin sen kom Janne å Kevin :)
i natt e gubben ledig, skönt för jag ska faktiskt jobba i helgen, tänkte försöka, det ska nog gå bra.
nu ska jag inta soffläge en liten stund,
 hejsvejs

Ambulans åkning!

Det blev inte att jag skrev med på kvällen som jag sa i mitt tidigare inlägg.
För jag fick åka ambulans från jobbet, svimmade i kassan med svåra ryggsmärtor, hmm. det var ju inget nytt att
jag har ont i ryggen till o från, men denna dag var det lite mer än vanligt.
For först med abulansen till Ludvika Lasarettet, för lite koll, men vilka läkare, hon rörde inte ens ryggen eller kollade ordentligt, jag frågasatte varför dom inte gör en röntgen som dom har pratat om att göra så länge nu.,men nix, det måste min husläkare remittera om. hmm. vilket system!!
Fick en envoltaren spruta i höften med hopp att den skulle hjälpa, men efter 1 ½ timme hade den fortfarande inte hjälpt, så hon fick lov att remittera mig vidare till Falu lasarett, för annan smärtlindring bla. blev lättambulans dit, Stackars min älskling som skulle jobba natten, han var lite villrådig om hur han skulle lösa natten, för han var verkligen tvungen att jobba.men han löste det med att grannen Janne skulle komma in å sova här.

Väl PÅ Falunlasarett så var det ju vänte tid såklart, men det gick . de tog prover å blodtryck å så.
Läkaren kom kännde klämde. å hade sig.men blev inge klokare. eftersom jag inte hade problem med "kisseriet" eller benen var ordentligt bort domnade så kunnde han inte beställa akut magnetröntgen. så typiskt, men jag skulle få ordentlig smartlindring., det fick jag ketogan tror jag den heter, det hjälpte. sen fick jag mer medicin på recept, men dom kunnde inte göra mer så jag fick åka hem, kl var då vid 24 tiden.men ett återbesök om 3-4 veckor å ec magnet röntgen då. helt jävla otroligt. å jobba det fick jag göra om jag ville, tacka faan för att jag vill det, säger dom inte till mig att vara hemma så går jag å jojbbar , men jag var hemma igår, idag e jag ledig , men går å jobbar på torsdag,7.45-16,45. får droga ned mig lite:)
Jag hann hem iallafall tills gubben behövde åka å jobba, när jag kom hem så fixade min älskade man lite mat till mig, TAck älsklingen!!!

Annandag Påsk!

Grått grått grått, trist väder idag å kyligt,
Ska jobba idag 11.30-19.15  har ingen större lust men väl där så e det helt ok :)
Killana har just fått i sig lite yohurt, nu sitter dom å kollar på monsters ink, på Disney kanalen.
Grann killen var här å ville leka, men då hade grabbarna ej hunnit fåtti sig frukosten, men nu så, får se när dom vill ut å leka, själv ska jag hälla upp en kopp kaffe å få i mig nån macka till det , fixa lite  innan jag måste åka,
skriver mer i kväll.

Påskdagen

Idag var man uppe med tuppen :) Nicke vaknade tidigt, Pontus vaknade vid 7,30.
Började fixa med disken å la in en maskin tvätt, som jag har hängt ut, så härlígt nu när man kan hänga tvätten ute.

Frukost, medans vi satt å åt den kom älsklingen  hem efter en natts jobbande, så han slog sig ned å gjorde oss sällskap,

Efterfrukost, Maken gick å la sig, killarna lekte en liten stund innan det blev kläder på å utgång,
Har just nu en kladdkaka i ugnen, tänkte jag å killarna skulle sätta oss ute på baksidan i solen å fika lite.

annars idag har jag inget speciellt att göra, mer än tvätta som vanligt . inget måste :)
 Nu ska jag ta ut kakan.
vispa lite grädde för det tycker Pontus om att ha på, fast det går bra utan med:)

fikat ute på stora altan.

Fixat i rabatterna lite grann,
tvättat 3 makiner å hängt ut,
varit med Nicke här ute, å han har hjälpt mig i rabbaterna  :)

Fick fika främmande på em, satt ute.

Fixade middan, killarna var gick ut efter dom ätit igen, vi har bara varit ute hela dagen.

Middag: stekte på¨janson å köttbullar, prinskorvar som blev kvar. kokade makaroner till grabbarna

ute resten av kvällen, grannen kom hem från deras påskfirande så var ute med dom.

GLAD PÅSK!!!

Morgonen starta vid 7,30, då Nicke vaknade. efter åtta vaknade Pontus, Gubben kom väl hem vid 06 i morse efter att jobbat natt, ska skala potatis till janson å göra den klar så det bara e att slänga in i ugnen, I år e det första året som jag INTE gör sillen själv!! Helt otroligt, men jag har inte hunnit, så det får gå endå, även om   Älsklingen älskar min sill så får han vara utan. 
Det blir inte mkt på Påskbordet i år heller eftersom det bara e småkillarna hemma i år, Tjejerna for till Sthlm i går morse.
ska koka äggen med,

Nu blir det frukost med grabbarna,
 
efterfrukosten så har jag fixat klart janson, bakat kladdkaka, gjort hallongrottor.

Det blev fika i solen med grannen, efter det så fixade jag middan, sen var det dax att åka till sunnansjö för påsk eld å korv grillning å sauna :) så mysigt så.

väl hemma så sov Lilleman somnade i bilen så det var bara till att klä av honom i sängenm å låta honom sova för natten.
Satt Pontus med oss uppe å bara mös :)

Skärtorsdag!

 En tristare morron en denna får man nog leta efter ,så regnit mulet grått, man vill bara sova, å det fick man ju inte, Jennie mezzade före åtta å frågade om jag kunnde hämta henne i skolan, dom sov över i skolan inatt, hade middag igår vid 19 tiden sen lite andra saker,
Så hon hade bara sovit 1 timme, snäll som man e aå klart jag åkte å hämta henne fast jag e så sjukt trött själv, Jag jobbade kväll i går, vad flk det var ända till stängning, kan det bero på påsken som står innför dörren?!?!:)

Ledig idag, jobbar långfredan, ledig helgen jobbar på mån.
Tjejerna ska jag köra till bussen imorgon bitte för dom ska fira påsken i sthlm.

nä nu ska jag å killarna eller dom sitter redan å skriver handlingslista dom, men jag måste skriva en egen, man e ju så glömsk :)

he svejs så länge


underbar morgon!

Solenskiner idag det e så mysigt . Blev väck av ett mezz,som Jennie hade skickat fel. sen strax efter ringde dom från tandis, å ville omboka pontus tills idag med det går ju inte då han kommer hem från Mumma å Paappa idag.
så det fick bli nästa vecka istället.
Satan vad ont jag hade i ryggen igår kväll, var tvungen å ringa upplysningen å fråga lite medans jag pratade med henne höll jag på att svimma sittandes, , det var lite läskigt. hon var beredd att ringa ambulans åt mig men envis som man e så tyckte jag att vi kunnde avvakta:) Det e koterna i nedre delen som tydligen har hamnat snett igen!!!! det e så det känns eller så är det diskbråck, måste kontakta läkaren igen. åå orka hålla på,eller så går jag å jobbar som vanligt imorgon å får väl tuppa av där istället om det skulle vara så. så får dom skicka iväg mig, har liksom inte tid med sånt här nu.
Gubben börjar ju jobba natt from nu i natt. Sen får vi se om det blir tredje gången gillt för honom med det andra, håller tummarna att det blir som vi hoppas.
Den stackarn har haft sån grym tandvärk å knappt sovit ordentligt, Så jag vet ej om han var till tandakuten igårkväkk, eller om han tar det idag, det  märks. men jag hoppas han varit där. så han får en redig dos antibiotika,plus att dom drar ut dom två som berörs..Men han e ju lite speciell, eftersom han äter Waran så kan dom inte bara dra ut heller,men men det märks vad som blir.'

Nu ska jag gå ned i tvättstugan å   hänga tvätt å ladda en ny som jag ska hänga ute:)

sen frukost. sen försöka göra klart här hemma innan dom små liven kommer hem, Flisan kommer med hem oxå:) så kul det ska bli

solsken å ledig

en glad morgon med solsken å fint,
Men det e så tyst  å tomt hemma, Maken min å mina killar åkte till sthlm /Gustavsberg igår , så det var tomt å tyst när jag kom hem igår kväll med, ,Ja då vardet så illa att jag var UTELÅST tack min dotter för det,hm. Jag hade min hemma nyckle på mina bilnycklar som gubben hade å jennie hade gått till en kompis, han hade sagt åt henne innan han åkte att tänk nu på att inte låsa om du går ut för mamma har inga nycklar" men  det hade hon glömt så ordentlig som hon var så låste hon. Inte ens dörren på altan var var upplåst som den alltid e, nä då hade älsklingen varit så noga å låst!!!
Men det löste sig Jennie kom hem på 5 min så, då blev det varma mackor, jag tog faktiskt en öl guud så gott det var, hade fler men var för  trött för att njuta fullt ut,satt å tjåla med storesyrran i 50 i telen, hon å hennes stora dotter hade varit på en tallin kryssning, var så kul å höra hur trevligt dom hade haft:)

Efter det så satt jag uppe en stund till sen blev det natti natti.

Vaknade vid 8, tiden ringde dagis för killarna e ju lediga i 2 dar nu, sen skolan för att  prata m rektorn, 
kl 10 ska jag vara på läkarstation för att kolla blodtrycket, det  var ju drygt 1 mån sen sist, måste kolla så jag vet om vi kan öka dosen på medicinen. sen blir det bara att slappa, eller nä, jag ska städa killarnas rum å faktiskt hela huset hade jag tänkt, passa på när jag e själv på dagarna. jobber ev imorgon om jag ej kan få byta bort dagen,skulle behöva det helst men vi får väl se vad det blir.
nä lite kaffe å macka på det här så man vaknar till lite bättre , å det intages på altan i solen:)!

nu har jag varit på läkarstation, blodtrycket var bra, skönt det då e det bara att fortsätta med medicinen:)
sen har jag även träffat läkaren å fått en spruta i axeln, så nu kanske man kan bli  en hel människa igen, :)
blev lite slö efteråt, men ska ta mig en mugg kaffe å kolla igenom lite reklam, på entren, det e så skönt där sen gubben byggde ut den så man kan sitta å bara mysa i solen :)

vet inte vad jag har gjort sen jag skrev, men fixat lite haft fika främmande av grannen:)
just nu står jag å gräddar våfflor, blev så sugen på det:)
käka det sen måste jag skifta i tvättmaskinen igen, så jag får undan tvätten


  

mulen söndag

idag var det då ingen sol som tittade fram å gjorde en så glad på morgonen.Grå mulet å lite trist faktiskt,men det blir väl bättre under dagen, då man vant sig vid det gråa :)
imorse vaknade killarna strax efter 07, inge kul tycker jag dom har sovit till 8 nu i flera dar det e bättre, jag ska jobba idag med, 13,30-21,15 blir det ,men jag har så inot he....ete ont i ryggen idag, kotorna i nedre delen av ryggen har så svårt att ligga dör dom ska, så nu har dom hoppat fel igen, det har jag ju haft känningar av hela veckan men idag e det grymt, snudd på att ena benet domnar , men men, det e bara jobba å se glad ut..tur att man har såna underbara kollegor, dom e helt guld värt.det e så mkt bus så. i ord iallafall inget annat.

som jag skrev i förra inlägget om att jag skulle med till Sthlm ,det blir inte eftersom jag slutar så sent, så vi e  inte nere förrenst till halv ett i natt, lite väl sent,
Då får jag fixa här hemma imorgon istället eftersom jag e ledig då :).
Min älskade make skulle hjälpa Far sin med veden.det blir väl efter mötet han skulle på imorgon, jag håller tummarna älskling på att det går vägen,då e allt lugnt igen,
Älsklingen kommer hem på tisdag för jag ska jobba å , han ska jobba natten, som han kommer göra nu först i 3 nätter. å nästa vecka blir det varje natt :) kul för han , så  kommer bli längre dagar för killarna nu igen, men det gör inget för dom dom trivs så bra så. inte mkt längre men det blir varje dag.

jag ska ta å fixa lite frukost å kaffe så kanske man kommer igång,

sen blir det packa ordning nått ombyte till killarna för dom åker med till Farmor å farfar.:) 
eftersom jag jobbar ikväll. om nu inte Jennie kan vara med dom förståss, det tåls att tänka på, :)
hej svejs så länge, skriver mer ikväll om jag ej e för trött

nu har våren varit här i ...

en hel vecka:) det har varit så fint å skönt ute hela veckan.Upptäckte igår att jag har 3 st tulpaner på väg upp :)

Denna vecka har jag jobbat som bara den, ledig i onsdags, varit ute med killarna på förmiddagarna innan jobbet, eller varit å länat direkt till dagis sen farit raka vägen till jobbet,
i onsdags så var vi ute hela dagen, å bara  njöt.
Nu har killarna precis gett sig ut, å jag ska förbereda mig för ännu en jobbar dag:) börjar 12,15-19,30 idag, jobbar imorgon med, 13.30-21,15, blir troligtvis hämtad från jobbet imorgon av min kära make å barn för en tur till sthlm.
Är framme där väldigt sent .men men, Jouni ska på en träff i nacka på måndagen, jag håller verkligen tummarna till det :) då löser sig allt igen. sen hämtar vi upp Flisan när vi åker hem igen, Hon har ju Påsklov då. Jennie har påsklov veckan efter, första gg dom ej har lov samtidigt.
jag jobbar inte så många pass, veckan som kommer.ledig påsken:)
Då kanske vi kan göra klart rummen där nere som jag har påbörjat, men har inte hunnit med mer.

nu ska jag ut en sväng med Nicke som inte tycker om att flugorna har börjat vaknat:)

RSS 2.0